Μαθήτρια του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου διακρίνεται σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα


Ο σκοπός του προγράμματος MODEL EUROPEAN PARLIAMENT (MEP), που συνδιοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση  και το ERASMUS+, είναι να δημιουργήσει ενδιαφέρον στους αυριανούς Ευρωπαίους πολίτες για λήψη αποφάσεων σε θέματα που απασχολούν τα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε.

Απευθύνεται σε  μαθητές  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μελλοντικούς ηγέτες των κρατών μελών αλλά και των υπό ένταξη χωρών και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους σε κοινά θέματα που απασχολούν την Ε.Ε.  και να ενθαρρύνει την  ανάπτυξη  πολιτικής  κατανόησης και στάσης, δίνοντας έμφαση στην  συνεργασία, ένταξη, και πολιτιστική διαφορετικότητα.

 H μαθήτρια του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, Καραϊσκάκη Ιωάννα του τμήματος Γ31, είχε την μοναδική ευκαιρία, μέσα από διαδικασία επιλογής από την Επιθεώρηση Αγγλικών του ΥΠΠΑΝ, να συμμετάσχει στη Σύνοδο ΜΕP και να εκπροσωπήσει την Κύπρο μας στη Μάλτα τον Νοέμβριο του 2019.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ολομέλειας, η Ιωάννα διακρίθηκε  χάρις  στην προσωπικότητα, το ήθος, την ικανότητα πειθούς, την  ισχύ των επιχειρημάτων και  τη  δύναμη  του λόγου της,  εξασφάλίζοντας έτσι την πολύ τιμητική για τη χώρα μας θέση Προέδρου Επιτροπής στην επόμενη Σύνοδο ΜΕP. Σημειώνεται πως ο ρόλος των Προέδρων είναι καθοριστικός, αφού με την καθοδήγηση και τις υποδείξεις των Προέδρων κάθε Επιτροπής, οι σύνεδροι έχουν  τη μοναδική ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να προβληματιστούν, να εισηγηθούν ψηφίσματα και να προτείνουν λύσεις επίκαιρων ζητημάτων, παγκόσμιου ενδιαφέροντος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2285