S.K.I.L.L.E.D στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας


Το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας φιλοξενεί πέντε εταιρικά σχολεία στα πλαίσια του Ευρωπαικού Προγράμματος ERASMUS+ με θέμα τις ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση και τη μάθηση. Η φιλοξενία γίνεται με στόχο τον συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης S.K.I.L.L.E.D   (Sharing Key Ideas Learning for Life in Educational Digitalization) από τους συμμετέχοντες οι οποίοι είναι:

■        Offentliches Stiftsgymnasium der Benediktiner (coordinating school) – Austria

■        Sint-Gummaruscollege – Belgium

■        Aristotelio College – Greece

■        Liceo Scientifico Statale “Sandro Pertini” – Italy

■        IES Joaquin Turina – Spain

■        Pagyprio Lykeio Larnacas – Cyprus

Ο στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση, ανάπτυξη και βελτίωση ψηφιακών δεξιοτήτων για καθηγητές και μαθητές.  Μέσα από το πρόγραμμα θα ενισχυθεί η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στη μάθηση και στην εκπαίδευση, η καινοτομία στη διαδικασία μάθησης και διδασκαλίας, η ενίσχυση της ανάλογης ψηφιακής επάρκειας για την εκπαίδευση και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των εταίρων.

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του σχολείου στις προκλήσεις της νέας ψηφιακής επανάστασης μέσα από την ενδυνάμωση του επαγγελματικού και εκπαιδευτικού προφίλ του καθηγητή καθώς και η καινοτομία στην εκπαίδευση της ψηφιακής εποχής.

Οι θεματικές του προγράμματος θα είναι:

■       Νέες τεχνολογίες και ψηφιακή επάρκεια

■       Αγορά εργασίας, επαγγελματικός προσανατολισμός και νεανική ανεργία

■       Νέες καινοτόμες  εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και διδακτέα ύλη

Τα  ευρωπαϊκά εταιρικά σχολεία εκπροσωπούνται  από τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος και τον συντονιστή του προγράμματος. Σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός και μια σειρά εργασιών για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

 Η υποδοχή των εταίρων συναδέλφων πραγματοποιήθηκε στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας την εβδομάδα 18-23 Νοεμβρίου, 2019. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχε προγραμματιστεί ένας κύκλος εργασιών με τη συμμετοχή αξιότιμων συνεργατών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το κέντρο Καινοτομίας της Microsoft από το European University. Εκτός από τις εργασίες οι φιλοξενούμενοι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο και να απολαύσουν την κυπριακή κουζίνα.  Η λήξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων «Τάσος Μητσόπουλος» του Παγκύπριου Λυκείου Λάρνακας, στις 22 Νοεμβρίου 2019, όπου οι συνάδελφοι καθηγητές αξιολόγησαν την εβδομάδα εργασιών και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο 2020  με εμπλοκή μαθητών, οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Εκ της Διευθύνσεως




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2601