H χορωδία του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας στην Αυστρία γαι την «Κυπρίων Συναυλία»


Ήταν η σειρά του Φωνητικού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας να  εμφανιστεί στο ‘ναό’ της Μουσικής στη Βιέννη. Οι μαθητές γεύτηκαν την κουλτούρα μια χώρας με παράδοση στη μουσική και τον πολιτισμό.

Η θεσμοθέτηση της «ΚΥΠΡΙΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ» από την Κυπριακή Πολιτεία έδωσε και φέτος την ευκαιρία και το βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης στα παιδιά των Μουσικών Σχολείων και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, να ερμηνεύσουν, έργα της μουσικής μας παράδοσης αλλά και έργα της Παγκόσμιας Μουσικής Λογοτεχνίας πλάι από καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τον Πρωταγωνιστή και καλλιτεχνικό επιμελητή της Συναυλίας Κύρο Πατσαλίδη, τη Σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, τον Τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο και άλλους εξαίρετους και σημαντικούς καλλιτέχνες.

Η εξαίρετη σε ήχο και ποιότητα μουσική ερμηνεία, των μαθητών της Κύπρου καθήλωσαν το απαιτητικό κοινό της Βιέννης στο κατάμεστο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής (Musicverein).

Το Φωνητικό Σύνολο δίδαξε και προετοίμασε ο μαέστρος του Μουσικού Σχολείου Λάρνακας, Κυριάκος Δημητρίου. Το Κλιμάκιο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου, δίδαξε και διεύθυνε ο καλλιτεχνικός της διευθυντής Γιώργος Κουντούρης.

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










808