Η πρώτη επίσκεψη αστροναύτη της NASA στην Κύπρο και στο Λύκειο Κύκκου Β΄


Η δρ Αν Φίσερ, η εμβληματική αστροναύτης που κατάφερε να συμμετάσχει στην πρώτη τάξη εκπαίδευσης αστροναυτών στην οποία συμμετείχαν γυναίκες, επισκέφτηκε το Λύκειο Κύκκου Β’ την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Η αστροναύτης έκανε μία μαγευτική παρουσίαση σε ομάδα μαθητών του Σχολείου μας και κατάφερε να κερδίσει το κοινό λόγω της απλότητας αλλά και του όμορφου χιούμορ της.


Αρχικά, τόνισε στους μαθητές ότι υπήρξε ένα πολύ ντροπαλό κορίτσι και η εξέλιξή της προκάλεσε έκπληξη στον περίγυρό της. Αναφέρθηκε ταυτόχρονα στη σημασία που είχε για την εξέλιξή της το γεγονός ότι ήταν πολύ μελετηρή ως μαθήτρια και κάλεσε τους μαθητές να έχουν καλές σχολικές επιδόσεις. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε τη σημασία που θα πρέπει να έχει στις ζωές των νέων ανθρώπων να ακολουθούν τα όνειρά τους, αφού και η ίδια αυτό έκανε στην ουσία. Στη συνέχεια μοιράστηκε τις εμπειρίες που έζησε στο διάστημα και τις θυσίες που έπρεπε να κάνει στην προσωπική της ζωή, παρουσιάζοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Ενθουσιασμό προκάλεσε η προβολή φωτογραφιών της Κύπρου από το διάστημα. Η δρ Φίσερ συνέδεσε επίσης, την ανάπτυξη της Τεχνολογίας με την εξερεύνηση του διαστήματος και υποστήριξε ότι το μέλλον θα είναι ακόμη πιο συναρπαστικό σε επίπεδο ανάπτυξης της Τεχνολογίας.
Η αστροναύτης ολοκλήρωσε την παρουσίασή της με μία πολύ εμπνευσμένη τοποθέτηση: υποστήριξε ότι πρωταρχικό μας μέλημα θα πρέπει να είναι η προστασία του πλανήτη μας και τη συνέδεσε με το διαστημικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει λύσεις σε πολλά παγκόσμια προβλήματα. Ταυτόχρονα, υποστήριξε την αναγκαιότητα της συνεργασίας των λαών, ακόμη κι αυτών που παλαιότερα συγκρούστηκαν, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ΗΠΑ με τη Ρωσία, οι οποίες συνεργάζονται στο πλαίσιο ενός διαστημικού προγράμματος
Ευχαρίστησε το Σχολείο μας για την πρόσκληση, δηλώνοντας ευτυχής που είχε τη δυνατότητα να βρεθεί σε ένα δημόσιο σχολείο. Στη συνέχεια δέχτηκε να απαντήσει τα ερωτήματα των μαθητών.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter894