Εθελοντισμός για τη Λεμεσό από την ομάδα Erasmus του Λανιτείου Λυκείου


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεμεσού είχε η ομάδα Erasmus+ του Λανιτείου Λυκείου για το Πρόγραμμα «Volunteerism and active citizenship, From Individuals to Organizations». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ημερίδας έναρξης του Προγράμματος την Τρίτη 20/01/2020, στο οποίο παρουσίασαν το εθελοντικό τους έργο, εθελοντικές οργανώσεις και ενεργοί πολίτες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, αναφέρθηκε στον εθελοντικό ρόλο του Δήμου και τις κοινές δράσεις που γίνονται με διάφορους Οργανισμούς εντός και εκτός Κύπρου. Εξήρε τη δράση των εθελοντικών ομάδων και των εθελοντών και πρότεινε στους μαθητές κοινή εθελοντική δράση στη Λεμεσό η οποία θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 22/01/2020. Την ίδια στιγμή ενημέρωσε τους μαθητές για τις εθελοντικές δράσεις στο πλαίσιο του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλη Αθλητισμού για το 2020, που απέκτησε η Λεμεσός πρόσφατα και τους κάλεσε να συμμετάσχουν ως εθελοντές για την πόλη τους, για τον σκοπό αυτόν, κάτι που ενθουσίασε τους μαθητές.

Ο πρόεδρος του μαθητικού Συμβουλίου άνοιξε την ημερίδα και ακολούθησε ο διευθυντής του σχολείου, Γιώργος Ιωσηφίδης, ο οποίος ανέλυσε τον κοινωνικό ρόλο και τις εθελοντικές δράσεις του σχολείου. Στην ημερίδα παρουσίασαν την εθελοντική τους δράση επίσης, η πρόεδρος του Funraising, Καρίνα Σάββα, η πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, Άντρη Πλατρίτη, και ομάδα εθελοντών του Οργανισμού «300,000 για τη Λεμεσό» οι οποίοι παρουσίασαν τη δράση της ομάδας τους και σχέδιο δεντροφύτευσης το οποίο θα υλοποιήσουν τα παιδιά του Erasmus+ την Τρίτη 21/01/2020 στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Έρευνας στο Ακρωτήρι.

Το Λανίτειο Λύκειο συμμετέχει στο Erasmus+ project «Volunteerism and active citizenship, From Individuals to Organizations» για τα έτη 2019-2021. Φιλοξενεί 27 μαθητές και 11 εκπαιδευτικούς από την Ιταλία, την Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία και τη Λετονία. Θεματικοί άξονες του Προγράμματος είναι, η εθελοντική προσφορά και η ενεργός πολιτότητα, η γνωριμία με ενεργούς πολίτες και εθελοντές και η συμμετοχή των μαθητών μας σε εθελοντικές δράσεις που τους προάγουν σε ενεργούς πολίτες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1371