Φιλανθρωπική Δράση μαθητών Γυμνασίου Ακροπόλεως


 Επίσκεψη στο Μέλαθρον Αγάπης στον Στρόβολο

Στα πλαίσια του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, μαθητές των τμημάτων του Α6 και Γ3 του Γυμνασίου Ακροπόλεως μαζί με τις διδάσκουσες καθηγήτριές τους της Οικιακής Οικονομίας, Ρεβέκκα Γαλανού και Γεωργία Κωνσταντίνου, επισκέφθηκαν το Μέλαθρον Αγάπης στον Στρόβολο.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την έλευση των εορτών των Χριστουγέννων και περιελάμβανε τη συναναστροφή των μαθητών με τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, μέσω της προσφοράς εδεσμάτων, τα οποία είχαν φτιάξει οι μαθητές στο εργαστήριο της Οικιακής Οικονομίας, αλλά και μέσω ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων εκ μέρους των μαθητών.

Στόχοι της δράσης ήταν όπως οι μαθητές:

  • αντιληφθούν την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο ως εφόδιο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους.
  •  αποδεχτούν τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας ως χρήσιμα μέλη της κοινωνίας στην οποία ζουν λόγω του ότι έχουν να αποκομίσουν πολλά από αυτούς, όπως τη γνώση, τη σοφία και τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Παράθεση αυτούσιων δηλώσεων των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στη δράση:

«Κρίνη: Χάρηκα που πήγαμε στο Μέλαθρον επειδή προσφέραμε χαρά στα άτομα Τρίτης Ηλικίας και τους ανυψώσαμε το ηθικό τους. Ήταν μία ευχάριστη και συνάμα συγκινητική εμπειρία, η οποία μας γέμισε με όμορφα συναισθήματα».

«Εβίτα: Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση που συνομίλησα με τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας,  άκουσα τις ιστορίες τους και ένιωσα ιδιαίτερη χαρά που μπόρεσα να προσφέρω. Στεναχωρήθηκα  για κάποια άτομα που αντιλήφθηκα ότι τους λείπουν οι δικοί τους παράλληλα, όμως, ο ενθουσιασμός και το χαμόγελο που εισέπραξα από αυτούς με έκανε να νιώσω τις αξίες της ζωής».

«Γιώργος: Ήταν πολύ ωραία εμπειρία η επίσκεψη μου στο Μέλαθρον επειδή ήρθα κοντά με κάποια άτομα που έχουν την ηλικία του παππού μου παίζοντας  τάβλι και ανταλλάσσοντας απόψεις για διάφορα θέματα της καθημερινής ζωής».

Ρεβέκκα Γαλανού

Καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










754