Δεντροφύτευση από παιδιά έξι Ευρωπαϊκών χωρών για το Erasmus+ και το Λανίτειο Λύκειο


   Εβδομήντα παιδιά και εκπαιδευτικοί από έξι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+, «Volunteerism and Active Citizenship: from Individuals to Organizations» του Λανιτείου Λυκείου και εθελοντές της ομάδας «300,000 δέντρα για τη Λεμεσό» ήταν η μαγική συνταγή για μια απίθανη μέραστο Περιβαλλοντικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης, στο Ακρωτήρι την Τρίτη 21/01/2020.

Οι μαθητές του Λανιτείου Λυκείου είχαν την ευκαιρία μαζί με τους φιλοξενούμενους τους να αφήσουν το στίγμα τους στη γη φυτεύοντας από τρία δέντρα ο καθένας.

 Στόχος των εθελοντών ήταν να φυτευτούν 210 δέντρα, τρία για κάθε μέλος της ομάδας Erasmus+ του Λανιτείου Λυκείου κάτι που έγινε κατορθωτό εξαιτίας του σχεδίου δεντροφύτευσης που οργάνωσε η ομάδα και εξαιτίας του ενθουσιασμού των παιδιών. Μαθητές από την πόλη Tukums, Λετονία, την Modena, Ιταλία, τo Ostrow, Πολωνία, την Oradea, Ρουμανία και το Koynare, Βουλγαρία, συνεργάστηκαν σε ομάδες εφαρμόζοντας το σχέδιο απολαμβάνοντας τη μέρα. Τα παιδιά από τη Βόρεια Ευρώπη είχαν ενθουσιαστεί με το γεγονός ότι μπορούσαν να είναι έξω και να φυτεύουν δέντρα κατά τον Ιανουάριο που στη χώρα τους έχουν χιόνια.

   Η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Λανιτείου Λυκείου για το Erasmus+ αλλά και στο πλαίσιο δράσεων της ομάδας 300,000 δέντρα για τη Λεμεσό η οποία ξεκίνησε το 2020 με τη συγκεκριμένη δεντροφύτευση που είναι η πρώτη σε μια σειρά δεντροφυτεύσων για το επόμενο διάστημα. Εκτός από την ομάδα «300,000 δέντρα για τη Λεμεσό», στη δράση συμμετείχε και η ομάδα «200,000 δέντρα για τη Λεμεσό» η οποία υπάγεται στο Κυπριακό Περιβαλλοντικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης στο Ακρωτήρι το οποίο παραχώρησε το χώρο και φιλοξένησε τα παιδιά.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1166