Μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου κατασκεύασαν τάβλι για τυφλούς


Στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού Junior Achievement, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Οικονομικών -Εμπορικών κ. Πανίκου Στεφανή, μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου κατασκεύασαν ένα τάβλι αποκλειστικά για τυφλούς.  

Σε ανακοίνωση των μαθητών του Λυκείου αναφέρεται ότι η ομάδα έχει ιδρύσει την μαθητική επιχείρηση με την εμπορική επωνυμία “Games4All” και σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, μαθητή Κωνσταντίνο Χριστοφή, σκοπός της ομάδας ήταν να δημιουργήσει ένα προϊόν το οποίο να αποσκοπεί στην ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές με την καθοδήγηση του καθηγητή τους και ύστερα από έρευνα αλλά και δοκιμές, έφτιαξαν ένα παιχνίδι τάβλι με το οποίο μπορούν να παίξουν άτομα τα οποία έχουν προβλήματα όρασης.

Τα μέλη της επιχείρησης μαζί με τον καθηγητή τους κ. Στεφανή, παρουσίασαν  το καινοτόμο προϊόν τους και  σε εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών στη Δερύνεια.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών Χριστάκης Νικολαΐδης, εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι μαθητές του Λυκείου ακολουθούν διεθνώς αποδεκτές προδιαγραφές για τα άτομα με οπτική αναπηρία όσον αφορά  την κατασκευή τέτοιων παιγνιδιών.

Ο κ. Νικολαϊδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των μαθητών που θα τους δώσει την ευκαιρία να αντιληφθούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί και με μερική όραση πολίτες στην πρόσβαση και απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην ψυχαγωγία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










687