Το Λανίτειο Λύκειο στην άκρη της δυτικής Ευρώπης με Erasmus+


Συνάντηση με τον Πρέσβη της Κύπρου στην Πορτογαλία

Εκπρόσωποι, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Λανιτείου Λυκείου, μέλη της ομάδας Erasmus+ του σχολείου συμμετείχαν σε κινητικότητα στη Λισαβόνα στην Πορτογαλία, την εβδομάδα από τις 20/01/2020 μέχρι τις 24/01/2020 στο πλαίσιο του Προγράμματος Developing key students' competences and strengthening self-esteem through their personal development. Το θέμα της κινητικότητας ήταν η επιστημονικότητα και ο πειραματισμός, η υγιεινή διατροφή και σωματική άσκηση ως μέσο ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης του μαθητή για βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων.

Είκοσι μαθητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πολωνία και τη Λιθουανία επισκέφτηκαν την Πορτογαλία και κατέβηκαν μέχρι την ηλιόλουστη Αλμπουφέιρα, όπου συνεργάστηκαν στους θεματικούς άξονες του Προγράμματος αλλά και στους γενικότερους στόχους του Erasmus+, το οποίο παρέχει αυτή την εξαιρετική ευκαιρία σε μαθητές από όλη την Ευρώπη. Τα παιδιά από την Κύπρο συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Λούκας Χριστοδουλίδης και Κωνσταντίνος Κυριακίδης.

 

Κατά την εβδομάδα παραμονής των παιδιών στην Πορτογαλία και στην Αλμπουφέιρα εφαρμόστηκαν εργαστήρια διατροφής και εκγύμνασης, πειράματα χημείας, βιολογίας και φυσικής και δημιουργήθηκαν γεύματα υγιεινής διατροφής μέσα από τη φιλοσοφία του Προγράμματος. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις και διαδρομές πεζοπορίας ως μέσο εσωτερικής ενδυνάμωσης και επισκέφτηκαν τον καθεδρικό ναό της Φάρο και το Μουσείο της πόλης.

Ξεχωριστή πινελιά στην παραμονή των παιδιών στην Αλμπουφέιρα ήταν η επίσκεψη του Πρέσβη της Κύπρου στην Πορτογαλία, Αντρέα Ιγνατίου ο οποίος συνοδευόταν από τον διοικητικό ακόλουθο Λάρκο Θεοκλή. Οι δύο συμπατριώτες μας κλήθηκαν από το σχολείο της Αλμπουφέιρα να τιμήσουν με την παρουσία τους τα παιδιά του Λανιτείου Λυκείου αλλά και την κινητικότητα γενικότερα. Τον πρέσβη της Κύπρου υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Αλμπουφέιρα στη βραδιά αποχαιρετισμού των ομάδων του Προγράμματος. Ο Πρέσβης τη Κύπρου αναφέρθηκε στη σημασία των Προγραμμάτων Erasmus+ και συνομίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1775