Ο Προδρόμου τέλεσε τα αποκαλυπτήρια προτομών στο Λύκειο Παραλιμνίου


Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, τέλεσε τη Τρίτη 29 Ιανουαρίου στο Λύκειο Παραλιμνίου, τα αποκαλυπτήρια των προτομών των ποιητών Βασίλη Μιχαηλίδη και Κώστα Μόντη. Οι προτομές των δυο ποιητών ήταν μια προσφορά του Κοινωφελούς, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης» προς το Λύκειο Παραλιμνίου.

Ο Υπουργός στην ομιλία του στην εκδήλωση, αφού εξήρε την κοινωνική προσφορά του Φώτου Φωτιάδη, αναφέρθηκε στο έργο των τιμώμενων ποιητών Βασίλη Μιχαηλίδη και  Κώστα Μόντη, χαρακτηρίζοντας τους μαθητές και μαθήτριες ως τα «τρακόσια παραπούλια» που οραματίστηκε ο Βασίλης Μιχαηλίδης στο έπος του «9η Ιουλίου». «Οι προτομές των ποιητών μας» συνέχισε ο Υπουργός «θα καλωσορίζουν κάθε μέρα τους μαθητές στο σχολείο, θυμίζοντας μας ταυτόχρονα την υποχρέωση να στηρίξουμε τη παιδεία και τον πολιτισμό μας που αποτελούν εγγύηση για τη παρουσία του ελληνισμού στη Κύπρο».

Στην εκδήλωση των Αποκαλυπτηρίων, που όπως ανέφερε ο Λυκειάρχης κ. Κυριάκος Κωστέας, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Σχολείου με την ευκαιρία της Εορτής των Γραμμάτων, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, ο οποίος τέλεσε και τον Αγιασμό, Βουλευτές, οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Δερύνειας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λευκονοίκου, μέλη των οικογενειών του Φώτου Φωτιάδη και του Κώστα Μόντη οι Πρόεδροι του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου και της Σχολικής Εφορίας Παραλιμνίου καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1148