5ο Μαθητικό Συνέδριο για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία Τὴ γλῶσσα μοῦ ἒδωσαν ... «Η γλώσσα των ΜΜΕ»


Το Λύκειο Αγίου Ιωάννη διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 5ο Ετήσιο Μαθητικό Συνέδριο για τη Γλώσσα και τη Λογοτεχνία «Τὴ γλῶσσα μοῦἒδωσαν...». Θέμα του φ ετινού συνεδρίου ήταν «Η Γλώσσα των ΜΜΕ». Οι θεματικοί άξονες που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες ήταν:  (α) Η γλώσσα στην έντυπη και τηλεοπτική ειδησεογραφία,

(β) Η χρήση της γλώσσας σε ψυχαγωγικές τηλεοπτικές εκπομπές και

(γ) Η κυπριακή διάλεκτος σε τηλεοπτικές σειρές: τρόπος χρήσης και μηνύματα.

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να αποτελέσει εφαλτήριο προβληματισμού για τους μαθητές/τις μαθήτριες καθώς και μέσο για να μεταδώσουν οι ίδιοι τα δικά τους μηνύματα για την ελληνική γλώσσα στους αρμόδιους φορείς τόσο της παιδείας όσο και των ΜΜΕ.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν αντιπροσωπείες μαθητών από 21 Σχολεία της πόλης και επαρχίας Λεμεσού. Με εισήγηση συμμετείχαν τα Σχολεία: Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου Κάτω Πολεμιδιών, Λύκειο Πολεμιδιών, Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Κάτω Πολεμιδιών, Λύκειο Αγίου Αντωνίου, Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας Κάτω Πολεμιδιών, Λύκειο Αγίου Ιωάννη. Εισήγηση έκαναν επίσης ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου, Υπεύθυνος Σύνταξης-Αρχισυντάκτης του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ) και ο Γλωσσολόγος Δρ Γεώργιος Β. Γεωργίου, επισκέπτης καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διευθυντής της Ακαδημίας Πολιτισμού «Κυπροπαίδεια» Ι.Μ.Ταμασού. Παρέμβαση, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, έκανε η δημοσιογράφος του ΡΙΚ κα Σωτηρούλα Χριστοφίδου, η ηθοποιός κα Νάταλη Αμμάν και η συγγραφέας, κα Άντρη Πολυδώρου. Στην έναρξη του Συνεδρίου παρουσιάστηκε καλλιτεχνικό δρώμενο με θέμα «Τη γλώσσα μου έδωσαν... η γλώσσα των ΜΜΕ» στο οποίο συμμετείχαν μαθητές/μαθήτριες του Λυκείου Αγίου Ιωάννη. Τις εργασίες του Συνεδρίου συντόνιζε η Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων, κα Χρυσούλα Αλεξάνδρου.

Το Συνέδριο, το οποίο τέθηκε Υπό την Αιγίδα της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης,  πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2020, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος. Υποστηρικτής του Συνεδρίου ήταν το ΤΕΠΑΚ και Χορηγοί ήταν η ΚΕΑΝ και η εταιρεία Ζορμπάς.

Εκ μέρους της Επιτροπής Συνεδρίων του Λυκείου Αγίου Ιωάννη




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










999