Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Απ. Πέτρου και Παύλου σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αθήνα


Οι βραβευθέντες /βραβευθείσες με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης και Μείωσης Αποβλήτων 2019 (EWWR 2019 )  μαθητές/μαθήτριες της τάξης  Γ΄41 του Σχολείου μας : Έλενα Κυριάκου, Αναστασία Τσουλλόφτα, Μικαέλλα Μανιώρη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Ανδρέας Μιχαήλ και ο συντονιστής καθηγητής  Οικονομικών κ. Χαράλαμπος Μιλτιάδου πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό  ταξίδι στην Αθήνα από 29/1-2/2/2020, το οποίο αποτελούσε το βραβείο του πιο πάνω Διαγωνισμού.

Η επίσκεψη των μαθητών/τριών στην Αθήνα περιλάμβανε βιωματικό εργαστήρι στις εγκαταστάσεις του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΣΧΕΔΙΑ με θέμα την επαναχρησιμοποίηση  ενός αντικειμένου που βρίσκεται στο τέλος του κύκλου ζωής του, ώστε  να έχει λειτουργική και χρηστική αξία. Οι μαθητές/μαθλητριες μας εκπαιδεύτηκαν στην δημιουργία αντικειμένων από παλιά περιοδικά. Επιπρόσθετα  τους έγινε ενημέρωση  για το κοινωνικό έργο και την αποστολή της ΣΧΕΔΙΑΣ . Ιδιαίτερη εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσε στους μαθητές μας το πρόγραμμα επανένταξης των αστέγων και ανέργων της Αθήνας. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης έγινε παρουσίαση του έργου και της αποστολής της REGICET  (Waste Trucking Technologies) από τον κύριο Σοφοκλή Χ΄Σωκράτη , ανταλλαγή απόψεων και  τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία με το σχολείο μας για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών προγραμμάτων.

Ένα ταξίδι στην Αθήνα δεν θα μπορούσε να μην περιλάμβανε και επίσκεψη στην Ακρόπολη και το μοναδικό στο κόσμο Mουσείο της με τις Καρυάτιδες να μας αποχαιρετούν.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1195