1ο και 2ο Βραβείο Ποίησης στο Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού Στροβόλου


Στον 8ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής στη μνήμη  Μίμη Σουλιώτη ‘110 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου’ για τη σχολική χρονιά 2019 -2020 το Γυμνάσιο του Αγίου Στυλιανού Στροβόλου πήρε το 1ο και 2ο Βραβείο. Συγκεκριμένα η μαθήτρια Κουνναφή Μαρία Γ6 με το ποίημα «Ελπίδα» πήρε το 1ο Βραβείο και η μαθήτρια Χριστοφή Χρυσάνθη Β3 με το ποίημα «Συνομιλία με ένα τριαντάφυλλο» πήρε το 2ο Βραβείο. Υπεύθυνες καθηγήτριες ήταν η κα. Αναστασία Ιωάννου και η κα. Παναγιώτα Κάρυου, Φιλόλογοι. Το σχολείο συγχαίρει τις μαθήτριες για την επιτυχία τους καθώς επίσης και τις καθηγήτριες των Φιλολογικών μαθημάτων.

Μια ζωή δοσμένη στο παιδί. Μια ζωή δοσμένη στην ελπίδα προσπαθώντας να χτίσουμε το παλάτι της σοφίας, να σφυρηλατήσουμε συνειδήσεις ικανές να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης για τη δημιουργία μιας κοινωνίας στηριγμένης στην ανθρωπιά, στην ισότητα, στη δικαιοσύνη, στην ειρήνη.

«Eλπίδα» 1ο Βραβείο

«Και τότε το φωτάκι αυτό, που χρόνια τώρα παιχνιδίζει τη φλογίτσα του φοβισμένο, θα μεγαλώσει, θα γίνει δάδα και θα μας φωτίσει (εμάς και τις γενιές που θα ’ρθουν), θα φωτίσει τα πάντα από βουνοκορφές μέχρι ακρογιαλιές και από το βουνό Σου θα ζεστάνει τις ψυχές μας, θα μας δώσει δύναμη, σαν φωτεινή ενέργεια.

Σαν τον ήλιο!».

Κι εμείς δίπλα σας θα σμιλεύουμε τις ψυχές σας και με υπομονή θα χτίζουμε της κοινωνίας το παλάτι. Θα σας ποτίζουμε με το γλυκό νερό της γνώσης και θα μετατρέπουμε την έρημο σε περιβόλι, γιατί δεν μας πτοούν οι συμπληγάδες και οι χειμώνες.

«Συνομιλία με ένα τριαντάφυλλο» 2ο Βραβείο

«Μικρό μου τριαντάφυλλο, εγώ θα σ’ αναστήσω και με το πιο γλυκό νερό, πάλι θα σε ποτίσω. Τον ήλιο και τη ζεστασιά, για σένα θα μαζέψω και στου σπιτιού σου την αυλή, ξανά θα σε φυτέψω».

Με την ελπίδα να γίνουμε γέφυρες και να περάσετε αντίπερα με στόχο να φτιάξετε τις δικές σας γέφυρες Κουνναφή Μαρία και Χριστοφή Χρυσάνθη οι καθηγητές σας εύχονται να αναζητήσετε σε κάθε σας στιγμή το καλύτερο που η ζωή μπορεί να σας δώσει.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter729