Επίσκεψη μαθητών από τις Επαρχίες Λεμεσού και Αμμοχώστου στη Βουλή


Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», οι Δόκιμοι Πρέσβεις και ενεργοί μαθητές του Προγράμματος από τις επαρχίες Λεμεσού και Αμμοχώστου επισκέφθηκαν με τους Ανώτερους Πρέσβεις των σχολείων τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Τρίτη 18.2.2020. Στην αποστολή συμμετείχαν από την επαρχία Λεμεσού, η Γ΄ ΤΕΣΕΚ Λεμεσού, το Περιφερειακό Λύκείου Απ. Λουκά Κολοσσίου, η Σχολή Ομόδους, το Λύκειο Αγίου Ιωάννη και από την επαρχία Αμμοχώστου η ΤΕΣΕΚ Παραλιμνίου και το Λύκειο Παραλιμνίου.

Η κυρία Αντιγόνη Χάσικου, Λειτουργός Υπηρεσίας Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων της Βουλής, ενημέρωσε τους μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, εστιάζοντας σε πτυχές της πορείας της Βουλής  από την Ανεξαρτησία μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η πρώην Ευρωβουλευτής, κυρία Αντιγόνη Παπαδοπούλου, η οποία μέσα από τις δικές της εμπειρίες στον πολιτικό στίβο ανέλυσε τον ρόλο του ενεργού ευρωπαίου πολίτη, καλώντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να μην σταματήσουν ποτέ να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και τον τόπο τους.

Μέσα από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις, οι μαθητές ανέδειξαν θέματα επικαιρότητας αλλά και ζητήματα τα οποία απασχολούν τον κάθε ενεργό ευρωπαίο πολίτη όπως είναι η ανεργία, το Brexit, το κυπριακό πρόβλημα.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τους δημοκρατικούς θεσμούς του τόπου μας και γόνιμης συζήτησης με ειδικούς για όσα απασχολούν τους νέους και την επικαιρότητα.

Τόσο η ομάδα των μαθητών η οποία συμμετείχε στην επίσκεψη όσο και η ομάδα των εκπαιδευτικών που συνόδευσε τους μαθητές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες στην κυρία Παπαδοπούλου για την πλούσια παρουσίασή της, καθώς και στην κυρία Χάσικου και κατ’ επέκταση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εξαιρετική της φιλοξενία. Θερμές ευχαριστίες για αυτή την ευκαιρία απευθύνουμε και στο Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο και ιδιαίτερα στον Λειτουργό του, κύριο Νεκτάριο Νικολαϊδη, για τη συνεχή στήριξη και καθοδήγηση.

Εκ μέρους της αποστολής, Δέσπω Πολυδώρου, Έλενα Πηδιά, Κατερίνα Χριστοδούλου, Αγάθη Ερωτοκρίτου, Αντιγόνη Κουτσού, Μαρία Θεμιστοκλέους, Μαρία Μαγκλάρα και Σαλώμη Χατζηκωνσταντίνου, Ανώτεροι Πρέσβεις του Προγράμματος «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1632