Με συμμετοχή 1500 μαθητών άρχισε το 9ο Συνέδριο Μαθητών-Καθηγητών για Θετικές Επιστήμες


Θα παρουσιαστούν 100 ερευνητικές εργασίες.

Άρχισαν το απόγευμα της Παρασκευής  στο Coral Beach Hotel και Resort στην Πέγεια, οι εργασίες του  9ου Συνεδρίου Μαθητών  - Καθηγητών για τις Θετικές Επιστήμες. Στο συνέδριο που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 8 Μαρτίου τελεί υπό την αιγίδα του  Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου.

Το  φετινό συνέδριο  συνδιοργανώνεται από 15 σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου και τους Συνδέσμους Καθηγητών Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών. Τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε εκ μέρους του κ. Προδρόμου  ο Α΄ Λειτουργός  Εκπαίδευσης  Νικόλας Γιασουμή.

Μιλώντας στο Paideia News o Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής,καθηγητής Φυσικής στο Λύκειο Αγίου Ιωάννη  Λεμεσού κ. Νικόλας Νικολάου, αναφέρθηκε στο πρώτο Συνέδριο για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών που διοργανώθηκε πριν από εννιά χρόνια από το Λύκειο Πολεμιδιών που  ήταν η αφορμή να καταστεί σε ετήσιο θεσμό το μεγαλύτερο συνέδριο μαθητών – καθηγητών για τις θετικές επιστήμες. Στο φετινό  9ο συνέδριο χωρίζεται στις θεματικές ενότητες: Περιβαλλοντική Συνείδηση, Διδακτική των Θετικών Επιστημών, Επιχειρηματικότητα, Κοινωνική και Πειραματική Έρευνα.

Σ αυτό λαμβάνουν μέρος 1500 μαθητές από όλα σχεδόν τα σχολεία της Κύπρου και 500 εκπαιδευτικοί. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν 100 ερευνητικές εργασίες.

  Στόχος του Συνεδρίου είναι η ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τις Θετικές Επιστήμες είπε ο κ. Νικολάου και τόνισε πως το συνέδριο αγκαλιάστηκε  από όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

«Στα 9 χρόνια διεξαγωγής του συνεδρίου καταφέραμε να κάνουμε το όραμά μας πράξη και να φέρουμε τους μαθητές σε επαφή  με ακαδημαϊκούς, ιδιώτες, επαγγελματίες των θετικών επιστημών, άλλους μαθητές, αλλά και το ευρύ κοινό. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουμε γιατί το συνέδριο αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από όλους τους φορείς που θα θέλαμε»

Ο ενθουσιασμός των μαθητών είναι πολύ μεγάλος είπε ο κ. Νικολάου  γιατί μπορούν να συνδυάσουν την εκδρομή μέσα από ένα συνέδριο, να παρουσιάσουν τις εργασίες τους ενώ  τους δίνεται ταυτόχρονα η ευκαιρία να συμμετέχουν σε ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Αύριο Σάββατο  θα τοποθετηθούν στην παραλία τηλεσκόπια  για την παρατήρηση πλανητών ενώ καθ όλη τη διάρκεια του Σαββάτου και της Κυριακής θα διεξάγονται πειραματικές  δραστηριότητες, διαγωνισμοί και παιχνίδια.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησαν επίσης εκ μέρους του Συνδέσμου Μαθηματικών κ. Κ. Κωνσταντινίδης και η εκπαιδευτικός κ. Μυρτώ Πουαγκαρέ, η οποία τόνισε ανάμεσα σε άλλα ότι η Επιστήμη είναι  το καλύτερο εργαλείο για την κατανόηση του κόσμου. «Εμπλουτίζει την ανθρώπινη εμπειρία τόσο υλικά όσο και πνευματικά. Μια συμμετοχική προσπάθεια που ενώνει ανθρώπινες υπάρξεις που ρωτούν για το παρελθόν, που αμφιβάλλουν το παρόν και αγωνιούν για το μέλλον. Θυμόμαστε αυτούς που άνοιξαν τον δρόμο» κατέληξε.

*ΜΗΛΙΤΣΑ ΠΟΛΕΜΙΤΟΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1903