Δύο παγκύπρια βραβεία για το Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος»


Σε συνέδριο της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας

Οι μαθήτριες Μαρία Μιχαήλ και Κυπρούλα Μιτσίδη του Λυκείου Αρχαγγέλου  «Απόστολος Μάρκος» έλαβαν μέρος στο 22ο Παγκύπριο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας και Επιστήμης το οποίο διοργάνωσε η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία στο ξενοδοχείο «Constantinos the Great Beach Hotel»  στον Πρωταρά, από τις 7-9 Φεβρουαρίου 2020.

Οι μαθήτριες κατέκτησαν το 1ο Παγκύπριο Βραβείο στον διαγωνισμό Παρουσίασης Αφίσας Μαθηματικού Αντικειμένου για τον Λυκειακό κύκλο. Το θέμα της αφίσας ήταν «Το Θεώρημα του Jung στο επίπεδο». Το καλλιτεχνικό κομμάτι της αφίσας επέβλεψε η καθηγήτρια τέχνης κυρία Ελένη Μπάρρον.

Επιπλέον, η μαθήτρια Μαρία Μιχαήλ κατέκτησε το 1ο Παγκύπριο Βραβείο στον διαγωνισμό MATHFACTORCyprus 2020 για ηλικίες 14-18. Η παρουσίαση είχε τίτλο «Η  και οι δήθεν φανταστικοί» και αφορούσε τους μιγαδικούς αριθμούς.

Και οι δύο διαγωνισμοί ήταν υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της καθηγήτριας  μαθηματικών κυρίας Παναγιώτας Κωνσταντίνου-Κάτζη.

Οι μαθήτριες εξάλλου, με τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις θα λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς MATHEMATICS POSTER DESIGN COMPETITION και  MATHFACTOR EUROPE οι οποίοι θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου EUROMATH 2020, που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 11-15 Μαρτίου. 

Η διεύθυνση του σχολείου τους εύχεται καλή επιτυχία!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2288