Πανελλήνια ραδιοφωνική πρωτιά για το Γυμνάσιο Αγλαντζιάς


Η ραδιοφωνική ομάδα του Σχολείου μας «Ραδιοτερατάκια τσέπης» συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος «Κάν’ το ν’ ακουστεί» που συνδιοργανώνεται από το European School Radio, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη”.

Το ραδιοφωνικό μήνυμα του Γυμνασίου Αγλαντζιάς με τίτλο «Ένα μήνυμα από το δικό σου μέλλον» συγκαταλέχθηκε στα πρώτα τρία στην κατηγορία των Γυμνασίων ανάμεσα σε 36 συμμετοχές. Η σειρά κατάταξης θα γίνει γνωστή κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Κέρκυρα στις 4 Απριλίου 2020.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν διακεκριμένοι επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής, της δημοσιογραφίας και της εκπαίδευσης,  καθώς και τα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.  

Η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε σε πρώτη και αποκλειστική μετάδοση ζωντανά στο European School Radio και στην ειδική αφιερωματική ραδιοφωνική εκπομπή “Κάν’ το ν’ ακουστεί… στον αέρα” την Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020 τα αποτελέσματα από την αξιολόγηση!

Τα οφέλη από τη συμμετοχή των μαθητών στον διαγωνισμό ήταν πολλά. Μέσα από αυτή τη διαδικασία κατάφεραν:

  • Να ευαισθητοποιηθούν στο περιβαλλοντικό μείζον ζήτημα στη βάση της αειφόρου ανάπτυξης και να είναι σε θέση να επιχειρηματολογούν για την προστασία του πλανήτη.
  • Να συμβάλουν στην προώθηση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης.
  • Να κατανοήσουν ότι ως άτομα έχουν καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα και να καταστούν ενεργοί πολίτες, ικανοί να εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον.
  • Να αναπτύξουν δεξιότητες που αφορούν στις νέες τεχνολογίες και στον γραμματισμό στα Μέσα και στην Πληροφορία (ψηφιακή και οπτικοακουστική παιδεία).
  • Να γίνουν κριτικοί ακροατές, κατά το στάδιο της αξιολόγησης των συμμετοχών μεταξύ συνομηλίκων, και να αποκτήσουν δεξιότητες κριτικού γραμματισμού, καλλιεργώντας την ευγενή άμιλλα και τον υγιή συναγωνισμό ανάμεσα στους συμμετέχοντες.
  • Να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες από τη βιωματική και δημιουργική μάθηση και να εκφραστούν καλλιτεχνικά με αυθόρμητο και πηγαίο τρόπο

Το κείμενο του ραδιοφωνικού μηνύματος του Γυμνασίου Αγλαντζιάς εμπνεύστηκε η Νεφέλη Μουσιούττα του Γ3 και το εκφώνησαν η Αναστασία Χριστοδουλάκη του Γ3 και ο Ερνέστος-Ορέστης Κωνσταντίνου του Γ4. Τους ήχους και το μοντάζ έκανε ο Ιωάννης Χαραλάμπους του Γ3. Την ευθύνη και τον συντονισμό της ραδιοφωνικής ομάδας είχε ο φιλόλογος κ. Γιώργος Κολοκοτρώνης.

Δείτε το βίντεο της συμμετοχής μας εδώ: https://youtu.be/2bI0iHknzKI

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2115