Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας: Επίσκεψη στις Αζόρες Νήσους με το Erasmus+ PAGE


 Το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας συμμετέχει σε ένα νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Erasmus+ με θέμα «Planning A Green Environment». Στο πρόγραμμα  συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ιταλία, την Πορτογαλία (Αζόρες), τη Γαλλία (Μαρτινίκα), την Ισπανία (Κανάριες Νήσοι) και την Ελλάδα (Ρόδος). Το πρόγραμμα έχει ως στόχο, μέσω των δραστηριοτήτων και της έρευνας των μαθητών, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν και την τοπική κοινότητα σχετικά με τον αειφόρο σχεδιασμό, την πράσινη ανάπτυξη και την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η δεύτερη κινητικότητα του προγράμματος πραγματοποιήθηκε  από τις 17 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2020 στο νησί Sao Miguel στις Αζόρες Νήσους που ανήκουν στην Πορτογαλία. Το Παγκύπριο Λύκειο εκπροσωπήθηκε από τρεις μαθητές: τον Ιβάν Σάββα (Β λυκείου), την Έλενα Φιλιππίδου (Α λυκείου) και τη Λουΐζα Κόκκινου (Α Λυκείου). Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν η Βοηθός Διευθύντρια Νίκη Κασίνη και ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Μέττας.  Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις Αζόρες οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τον τοπικό γεωθερμικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και το αιολικό πάρκο. Επιπρόσθετα επισκέφτηκαν όμορφα φυσικά τοπία όπως λίμνες, θερμά φυσικά λουτρά και ηφαιστειογενείς σπηλιές. 

Οι μαθητές του προγράμματος φιλοξενήθηκαν από οικογένειες, ενώ παράλληλα ακολουθούσαν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα δραστηριοτήτων που είχε ως βασικό στόχο τη γνωριμία τους με τις διάφορες πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται από τις χώρες που συμμετέχουν. Η συμμετοχή τόσο των μαθητών, όσο και των καθηγητών, τους έδωσε την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία γνωρίζοντας την τοπική κουλτούρα και να κρατήσουν για πάντα στη μνήμη τους την υπέροχη φιλοξενία που είχαν τόσο από τους καθηγητές όσο και τις οικογένειες που τους φιλοξένησαν.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να κρατήσει σε επαφή τους μαθητές των σχολείων για άλλα δύο χρόνια μέσω των κοινών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, αλλά και μέσω των μελλοντικών συναντήσεων. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στη Ρόδο τον Μάιο 2020.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1631