Το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Διεθνή Πλατφόρμα των Εταιρικών Σχολείων UNESCO


Σε καιρούς  χαλεπούς για την  Παιδεία και τον Πολιτισμό,  το Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου δηλώνει και πάλι το παρόν του!

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Λυκείου Αποστόλων Πέτρου και Παύλου « Χαμπής, ο Χαράκτης της Κύπρου» έχει συμπεριληφθεί  στη διεθνή πλατφόρμα των Εταιρικών Σχολείων UNESCO ASPnet “Good Practices in Arts Education from ASPnet around the World”  επ’ ευκαιρία της διεθνούς εβδομάδας των Τεχνών στην Εκπαίδευση, ( 25-31 Μαίου 2020).

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε το 2019 στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δικτύου Εταιρικών Σχολείων UNESCO Κύπρου με το 2ο Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ ( https://aei-filmfestival.org ) και απέσπασε 2ο βραβείο στην κατηγορία Μαθητικού Ντοκιμαντέρ. Σκιαγραφεί τη μεγάλη προσφορά του χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη, στην Τέχνη και τον Πολιτισμό της χώρας  μας.

Η Διεύθυνση του Σχολείου συγχαίρει θερμά τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικούς,   μαθητές και μαθήτριες, γιατί  μέσα από το έργο τους προβάλλουν διεθνώς το Σχολείο μας και την πολιτιστική δημιουργία της μικρής μας πατρίδας.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://aspnet.unesco.org/en-us/arts-education-cyprus

https://aspnet.unesco.org/en-us/arts-education-good-practices-aspnet




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2066