Γυμνάσιο Επισκοπής: 3ο Βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό εικαστικών τεχνών «Φυσικές Ιστορίες»


Αποτέλεσμα συλλογικής δημιουργικής δράσης το έργο του Σχολείου μας, Γυμνασίου Επισκοπής το οποίο απέσπασε το 3ο Βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό  εικαστικών τεχνών με θέμα «Φυσικές Ιστορίες».  Ένα ομαδικό έργο τέχνης το οποίο αποτελεί παραλλαγή του έργου «Guernica» του Pablo Picasso. Το συγκεκριμένο ζωγραφικό έργο αναδύθηκε μετά από έμπνευση από την ενότητα «Κυβισμός» στην Ιστορία της Τέχνης.

Οι μαθήτριες-δημιουργοί κράτησαν την τραγικότητα, η οποία κυριαρχεί στην «Guernica», ως βασικό στοιχείο στο έργο τους και παρουσίασαν το επίκαιρο και πολύ σοβαρό πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Το έργο αντανακλά τον σημαντικό ρόλο που ο άνθρωπος διαδραματίζει στην αλλαγή του κλίματος και τις καταστροφικές συνέπειες που η συγκεκριμένη αλλαγή έχει στην ανθρώπινη και όχι μόνο ύπαρξη.

Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες του τμήματος Β4 Περατικού Ελίνα, Σταύρου Παυλίνα, Πάλλη Στέφανη και Χαριλάου Χριστίνα για τη δημιουργία του έργου και στην καθηγήτρια Τέχνης του Σχολείου μας κ. Έλενα Ζαβρού η οποία παρακινεί τους μαθητές/μαθήτριές της να δημιουργούν και τους καθοδηγεί στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κριτικής ανάλυσης, σύνθεσης και εύρεσης αιτιακών σχέσεων ανάμεσα σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας μέσα από την Τέχνη.

(Από τη Διεύθυνση) 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










915