Αθλητικό Γυμνάσιο Βεργίνας: 1ο Παγκύπριο Βραβείο στον Διαγωνισμό Γεωγραφίας


Ακόμη ένα  άλμα στην κορυφή για τους μαθητές της Β’ τάξης στο Αθλητικό Γυμνάσιο Βεργίνας στην Λάρνακα. Κατέκτησαν την ΠΡΩΤΗ θέση στον 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Γεωγραφίας με τίτλο «Γεωγραφική μελέτη για μια περιοχή της Κύπρου».

Οι μαθήτριες Μαρία Κωμοδρόμου Μιχάλη, Ραφαέλλα Χριστοδούλου και Μαρία Κωμοδρόμου Ανδρέα του τμήματος Β’2 και η συντονίστρια εκπαιδευτικός Φωτεινή Φωτίου (Γεωγράφος) υπέβαλαν μελέτη στον Γεωγραφικό Όμιλο Κύπρου και στην επιθεώρηση Βιολογίας/ Γεωγραφίας του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας με θέμα «Γεωγραφική Μελέτη για το χωριό Κιβισίλι της επαρχίας Λάρνακας». 

Στην μελέτη συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για το φυσικό περιβάλλον του χωριού όπως για παράδειγμα ότι το χωριό είναι χτισμένο στην ανατολική όχθη του ποταμού «Πούζη».  Επίσης συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για το ανθρωπογενές περιβάλλον όσο αφορά την δημογραφία του χωριού, ασχολίες κατοίκων. Έγιναν συνεντεύξεις από τον κοινοτάρχη του χωριού και τον ιερέα ο οποίος λειτουργεί την εκκλησία της θαυματουργής Παναγίας Ελεούσας.  Τέλος με την χρήση σύγχρονων εφαρμογών έγινε ανάλυση για την τοποθεσία του χωριού και την εύκολη πρόσβαση σε διάφορες σημαντικές υπηρεσίες όπως Πυροσβεστική Υπηρεσία και Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Η εκπαιδευτικός Φωτεινή Φωτίου είναι πολύ περήφανη για το αποτέλεσμα. Δηλώνει χαρούμενη που τελικά οι κόποι αμείβονται, η επιστήμη της Γεωγραφίας για ακόμη μια φορά κάνει περήφανο το σχολείο όπου εργάζομαι. Στόχος είναι οι μαθήτριες να έχουν αποκομίσει πολλαπλές δεξιότητες με την παρούσα μελέτη τις οποίες θα χρειαστούν και στην Λυκειακή τους εκπαίδευση. Το προσφυγικό χωριό Κιβισίλι μέσα από  όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια καταφέρνει να διακριθεί και σε Παγκύπριο Διαγωνισμό.

Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία και δύναμη.

Φωτεινή Φωτίου (Γεωγραφία)

Απόφοιτος Πανεπιστημίου Harvard.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1271