«Στηρίζουμε τον κ. Σέπο και τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του»


Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα καθημερινής εφημερίδας και ορισμένων ηλεκτρονικών μέσων αναφορικά με τον Διευθυντή του Παγκυπρίου Γυμνασίου, κ. Λοΐζο Σέπο, ο Καθηγητικός Σύλλογος, το γραμματειακό και βοηθητικό προσωπικό του Σχολείου, εξεδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Θεωρούμε ότι ο κ. Λοΐζος Σέπος είναι θύμα υπόσκαψης του έργου του από άτομα που δεν ανήκουν στο διδακτικό, γραμματειακό ή βοηθητικό προσωπικό του Παγκυπρίου Γυμνασίου, καθώς στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, όπως είμαστε σε θέση να βεβαιώσουμε, εργάζεται άοκνα και με ζήλο από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του, για την αποπεράτωση των έργων, την ασφάλεια και την ευημερία των μαθητών, τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, τον εξοπλισμό των αιθουσών με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, τον εξωραϊσμό των σχολικών χώρων και την προαγωγή και ανάδειξη του έργου του Σχολείου. Περαιτέρω, η σχέση του με το διδακτικό, γραμματειακό και βοηθητικό προσωπικό διέπεται από επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, στοιχεία που αναδείχθηκαν ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες με τις οποίες ήρθαμε φέτος αντιμέτωποι.

Ως εκ τούτου, διά της παρούσης επιθυμούμε να τονίσουμε πως οι οποιεσδήποτε καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν σε απειλές και εκφοβισμό συναδέλφων ή μαθητών είναι ανυπόστατες, όπως και οι κατασκευασμένες αιτιάσεις για κακοποίηση ή θανάτωση ζώων. Στο επίμαχο θέμα ο Διευθυντής αναφέρθηκε άπαξ, ζητώντας από το προσωπικό του Σχολείου να μην τοποθετεί δοχεία φαγητού και νερού εντός του σχολικού χώρου (κάτι που είναι, άλλωστε, παράνομο), ώστε αυτός να διατηρείται καθαρός. Τα υπόλοιπα αποτελούν προϊόντα μυθοπλασίας και αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων, ενώ μπορούν να καταρριφθούν από τη μαρτυρία ενός εκάστου των μελών του Καθηγητικού Συλλόγου και του λοιπού προσωπικού του Σχολείου.

Τονίζουμε ότι η θέση του εκπαιδευτικού, γραμματειακού και βοηθητικού προσωπικού σχετικά με το θέμα που ανέκυψε πρόσφατα ταυτίζεται με εκείνην του Διευθυντή του Σχολείου. Κατά καιρούς, δε, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για τους γάτους τόσο από καθηγητές και μαθητές που είναι αλλεργικοί στο τρίχωμά τους όσο και από τις φροντίστριες του Σχολείου, που καλούνταν επί καθημερινής βάσεως να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες από την αυλή, τους διαδρόμους των κτηρίων, αλλά και το εσωτερικό των αιθουσών, στις οποίες συχνά πυκνά έμπαιναν τα ζώα. Άλλωστε, δεν υπήρξε καμιά εκπεφρασμένη ένσταση στην έκκληση του Διευθυντή να σταματήσει η σίτιση των γάτων εντός του σχολικού χώρου.

Το Σχολείο μας, στο κτήριο του οποίου διεξάγονται έργα που αποσκοπούν να το καταστήσουν εκ νέου ένα στολίδι για το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, πρέπει να είναι για το έμψυχο δυναμικό του ένας χώρος καθαρός, χωρίς δυσωδία, ένα περιβάλλον στο οποίο θα απολαμβάνει κανείς να εργάζεται και να μαθαίνει.

Εν κατακλείδι, ως Καθηγητικός Σύλλογος και προσωπικό του Παγκυπρίου Γυμνασίου, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον κ. Σέπο και τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του, στις προσπάθειες που καταβάλλει να καταστήσει το Σχολείο έναν χώρο καθαρό και ασφαλή για το προσωπικό και τους μαθητές του. Τέλος, ζητούμε την πλήρη αποκατάσταση του ονόματός του και τονίζουμε πως δεν θα επιτρέψουμε σε οποιονδήποτε στηρίζεται σε ανώνυμες και αβάσιμες καταγγελίες που δεν διασταυρώνονται, να σπιλώνει δημόσια το όνομα του Διευθυντή παρεμποδίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου.

Με εκτίμηση,

Ο Καθηγητικός Σύλλογος,

Το γραμματειακό και βοηθητικό προσωπικό του Παγκυπρίου Γυμνασίου»




Comments (2)

  1. Χρύσω Προυσή:
    Jun 19, 2020 at 06:46 PM

    Προσυπογράφω την επιστολή του Κ.Σ. του Παγκυπρίου, αν και ανήκω στο Λύκειο Παλουριώτισσας. Δούλεψα πέντε χρόνια με τον κ. Σέπο και έχω να δηλώσω ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό Διευθυντή που το Παγκύπριο θα ευτυχήσει να περηφανεύεται για το εργασιακό του περιβάλλον, ως επίσης και το ήθος και την επίδοση των μαθητών του. Με τον κύριο Σέπο το σχολείο θα ανακτήσει την παλιά του αίγλη.

  2. Ανδρέας Ανδρέου :
    Jun 20, 2020 at 05:35 PM

    Βρίσκεται στο Παγκύπριο Γυμνάσιο εδώ και κάποιους μήνες κι έχει ήδη χαράξει το στίγμα του στην προσπάθεια για αναγέννηση του σχολείου μας.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










4423