Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας: Διάκριση στην κατηγορία ΧΡΥΣΟ


Στον Διαγωνισμό «Έρευνα από μαθητές» του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2019-2020 το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου συμμετείχε στο Διαγωνισμό «Έρευνα από μαθητές» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Στόχος του διαγωνισμού είναι η προαγωγή της ερευνητικής κουλτούρας στους μαθητές της Μέσης εκπαίδευσης.

Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό κατακτώντας το βραβείο στην κατηγορία «Χρυσό». Θέμα μας ήταν  «To εμβόλιο HPV στη ζωή μας».  Σε μια εποχή που ολόκληρος ο πλανήτης έχει γονατίσει μπροστά στην έλλειψη του εμβολίου για τον κορονοϊό, υπάρχουν γονείς οι οποίοι είναι αντίθετοι ή έχουν αμφιβολίες για την χορήγηση άλλων εμβολίων. Ένα παράδειγμα είναι το εμβόλιο  για την πρόληψη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Η έρευνα των μαθητών/τριών αποσκοπούσε στην διερεύνηση των απόψεων των γονέων για το συγκεκριμένο εμβόλιο αλλά και των πηγών ενημέρωσής τους σχετικά με τα θέματα εμβολιασμού.

Η Διεύθυνση και ο Καθηγητικός Σύλλογος του Γυμνασίου Αρχαγγέλου  Λακατάμειας συγχαίρουν της ερευνητική ομάδα Αχιλλέως Αντρεάνα, Αχιλλέως Χρήστο, Κυριάκου Γιώργο, Σιαμμά Κυριακή του τμήματος Γ1 και τις καθηγήτριες Δωρίτα Δημητρίου, Βιολόγο και Αντουανέτα  Κοντού, Χημικό για την επιτυχία τους.

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1693