Γυμνάσιο Έγκωμης Κ. Νεοκλέους: Κορωνοϊός Covid-19 – Έχω φωνή. Δίνω τα δικά μου μηνύματα


Σύμφωνα με τις τελευταίες σύγχρονες τάσεις της εκπαίδευσης στο μάθημα της Μουσικής και με αφορμή την τηλεκπαίδευση λόγω της πανδημίας του Covid - 19, προσκαλέσαμε τη μαθητική κοινότητα του σχολείου μας να εκφραστεί καλλιτεχνικά, αναδεικνύοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της απέναντι σε αυτή την κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση στόχευε αφενός στη δημιουργική απασχόληση των μαθητών, οι οποίοι μέσω της μουσικής είχαν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν ποιοτικά και όμορφα τον χρόνο τους, και αφετέρου  στην ευαισθητοποίηση τους στο θέμα, αφού το ζητούμενο ήταν να  δώσουν τα δικά τους μηνύματα. Το  θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Covid 19 : Έχω φωνή!  Δίνω τα δικά μου μηνύματα». 

Τα παιδιά έπρεπε να δημιουργήσουν ένα βίντεο μέσα από το οποίο θα εκφράζονταν δημιουργικά και καλλιτεχνικά δίνοντας το στίγμα τους και τον χαρακτήρα τους για να βγάλουν προς τα έξω τα δικά τους μηνύματα.

Οι μαθητές του σχολείου μας ευαισθητοποιήθηκαν, φτιάχνοντας αξιόλογες εργασίες και εκφράζοντας τα δικά τους μηνύματα.

Το πιο πάνω PROJECT – βίντεο είχε προκηρυχθεί σε ενδοσχολικό διαγωνισμό όπου και διακρίθηκαν τα πιο κάτω παιδιά:

Σοφία Πάλμα – Γ4: “I AM OFF THE DEEP! I AM SMILING!”, Αντρέας Σάντης – Β4: «ΠΕΦΤΑΣΤΕΡΙ» , Μαρία Μαλβίνα  Λιάτσου – Β6: «LIFE IS LIKE A MOVIE», Άντρεα Μαρία Κυριάκου – Γ2: «ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!

http://gym-egkomi-lef.schools.ac.cy/index.php?id=teleftaia_nea

 

Άδα Πυρίσιη Αναστασίου (ΒΔ),

Χριστίνα Γεωργούδη, Καθηγήτρια Μουσικής

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1811