Το Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού σάρωσε τα βραβεία στον Παγκ. Διαγωνισμό για την ισότητα των φύλων


Η σχολική χρονιά 2019-20 δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με καλύτερο τρόπο για το Σχολείο μας!

Το Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού με μια ομάδα τριών μαθητριών την Μαρία Κουνναφή, Χρύσω Μπαλτζή και Μαρία Σωκράτους και τις καθηγήτριές  τους  Μαρία Κουρούγιαννη και Ήβη Βασιλειάδου, έλαβε μέρος στον  Παγκύπριο  Εικαστικό  Διαγωνισμό  για την Ισότητα των Φύλων με τίτλο ‘’Γυναίκες και άνδρες  σε ώρα εργασίας τα τελευταία 100 χρόνια’’, που προκήρυξε το Υπουργείο Παιδείας , Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το Σχολείο μας  απέσπασε τα τρία από τα τέσσερα πρώτα βραβεία στη κατηγορία - Γυμνάσια.

Ο Διαγωνισμός είχε ως θέμα τη δημιουργία τεσσάρων στιγμιότυπων  στα οποία να παρουσιάζονταν γυναίκες και άνδρες σε ώρα εργασίας στα τελευταία εκατό χρόνια.

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών στις διακρίσεις που παρατηρούνται  στην απασχόληση των δύο φύλων.

Στη μαθήτρια Μαρία Κουνναφή του τμήματος Γ΄6 , απονεμήθηκε το Πρώτο Βραβείο ( χρηματικό ποσό των €250). Στις μαθήτριες  Χρύσω  Μπαλτζή του τμήματος Γ΄6 και Μαρία Σωκράτους του τμήματος Γ΄4 , απονεμήθηκε το Τρίτο Βραβείο ( χρηματικό ποσό των €100 εξίσου).

Η επίδοση των βραβείων έγινε τη Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020 , στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου και της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας  και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αγίου Στυλιανού αντιπροσώπευσαν επάξια το σχολείο μας στο Εικαστικό Διαγωνισμό. Την ευθύνη της προετοιμασίας των μαθητριών είχαν η καθηγήτρια Τέχνης Μαρία Κουρούγιαννη και η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας Ήβη Βασιλειάδου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ !

Από τη Διεύθυνση

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1844