Παγκύπριο Γυμν. προς Κ. Λούη: Τους 9 τους βοηθήσαμε, τους άλλους 21 χειριστείτε τους εσείς


Το Παγκύπριο Γυμνάσιο με επιστολή του που υπογράφει ο Διευθυντής του Λοϊζος Σέπος, στον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού  δρα Κυπριανό Λούη αναφέρει:  

Δρ. Κυπριανό Λούη

Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης

Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

ΘΕΜΑ: Επανεξέταση αποτελεσμάτων απολυτηρίων εξετάσεων

Η Διεύθυνση του Παγκυπρίου Γυμνασίου και εκπρόσωποι του Καθηγητικού Συλλόγου σε σημερινή τους συνεδρία, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, τονίζουν ότι στην Συνεδρία του Καθηγητικού Συλλόγου του Παγκυπρίου Γυμνασίου για την εξαγωγή αποτελεσμάτων απόλυσης των μαθητών/τριών, ημερομηνίας 14 Ιουλίου 2020, τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τους κανονισμούς λειτουργίας των δημοσίων σχολείων του 2017 και από τις συμπληρωματικές οδηγίες που στάλθηκαν από την Διεύθυνση Μέσης του Υπουργείου Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) στους Διευθυντές/τριες με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2020. Σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτούς επιδείχτηκε η νενομισμένη επιείκεια και από σύνολο τριάντα (30) μαθητών/τριών που παραπέμπονταν έχουν ήδη βοηθηθεί και απολυθεί εννιά (9) μαθητές/τριες μετά από σχετική συζήτηση και ψηφοφορία.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα, το Σχολείο εξουσιοδοτεί τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης κ. Κυπριανό Λούη να χειριστεί τις υπόλοιπες εικοσιμία (21) περιπτώσεις μαθητών/τριών που παραπέμπονται, τόσο αυτούς που υστερούν σε δύο μαθήματα, όπως είναι οι οδηγίες της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του ΥΠΠΑΝ, όσον και τους υπόλοιπούς οκτώ (8) που υστερούν σε τρία (3) ή τέσσερα (4) μαθήματα. Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των πιο πάνω μαθητών/τριών έξι (6) από αυτούς έχουν σε ένα (1) ή και σε δύο (2) μαθήματα στις Παγκύπριες Εξετάσεις αποτέλεσμα μηδέν (0), ενώ κάποιοι μαθητές/τριές που υστερούσαν μόνο σε ένα μάθημα πήραν στις Παγκύπριες Εξετάσεις βαθμολογία ένα (1) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βοηθηθούν παρά την προβλεπόμενη πριμοδότηση του Σχολείου γιατί ο μέσος όρος του μαθήματος ήταν εφτά (7).

Η Διεύθυνση του Σχολείου θα σεβαστεί την όποια απόφαση του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του ΥΠΠΑΝ. Εκ μέρους της Διεύθυνσης και εκπρόσωπων του Καθηγητικού Συλλόγου".




Comments (3)

  1. Πεγειώτης Χριστόδουλος:
    Jul 23, 2020 at 11:29 PM

    Αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι τα ΜΜΕ, οι συνδέσμοι γονέων, οι γονείς, η Επίτροπος Διοικήσεως, η Επίτροπος Προστασίας του Παιδιού να στρέψουν τα πυρά τους ΄προς στον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και να σταματήσουν να πυροβολούν τον Διευθυντή του ΠΓ.
    Τους 30 τους βρήκαμε! "Τη σημαντική μερίδα μαθητών (33%) που με βαθμολογίες της τάξης του 0, 1, 2 ή 3 στα 20 που δείχνουν να μην έχουν συμμετάσχει καθόλου στη μαθησιακή διαδικασία" -όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας- πότε θα τους δούμε;
    Αν μπορούσαν να παραδειγματιστούν όλες οι διευθύνσεις των σχολείων από τη διεύθυνση του ΠΓ θα περιορίζονταν στο ελάχιστο τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας.
    Εκπαιδευτικός

  2. Πεγειώτης Χριστόδουλος:
    Jul 24, 2020 at 12:39 PM

    Στις 18/07/20 τα ΜΜΕ, οι σύνδεσμοι γονέων, οι γονείς, οι ψυχολόγοι, η Επίτροπος Διοικήσεως, η Επίτροπος Προστασία του Παιδιού οι επαϊοντες οι πολλοί είχαν στρέψει τα πυρά τους εναντίο του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΠΓ. Σήμερα πρέπει να περιμένουμε ότι όλοι αυτοί θα στραφούν εναντίο του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού;
    Ο ΥΠ ΠΠ στη δήλωση του ανάφερε ότι "μια σημαντική μερίδα μαθητών (33% , 3000 μαθ.) που με βαθμολογίες της τάξης του 0, 1, 2, ή 3 στα 20 δείχνουν να μην έχουν συμμετάσχει καθόλου στη μαθησιακή διαδικασία". Το 1/100 της μερίδας αυτής το ανέδειξε το ΠΓ. Τα υπόλοιπα 99% υπάρχει περίπτωση να αναδειχθούν;
    Τα τεκταινόμενα ας φωτίσουν τους παράγοντες των υπολοίπων σχολείων!

  3. Γιώργος Χρυσοστόμου:
    Jul 25, 2020 at 09:59 AM

    Είναι καιρός να ληφθούν αποφάσεις για απόλυση με τους παραγματικού βαθμούς, που μπορεί να είναι και κάτω του 10. Αυτό θα λύσει πολλά προβλήματα και θα πάψουν οι πιέσεις προς τους Καθηγητικούς Συλλόγους να επωμίζονται ευθύνες και αμαρτίες άλλων.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










5968