Ανδρέας Ιωσήφ: Υπό έλεγχο η κατάσταση στα σχολεία της Πάφου


«Παραμένουν στο σπίτι 14 μέρες τα παιδιά τα οποία ήρθαν σε επαφή με πρώτο κρούσμα όπως και οι συνάδερφοι εκπαιδευτικοί» 

Στην εκτίμηση ότι υπό έλεγχο είναι η κατάσταση στα εκπαιδευτήρια της Επαρχίας Πάφου ακόμη και στα σχολεία που λείπει μεγάλος αριθμός μαθητών, προέβη ο Συντονιστής των Γυμνασίων και Λυκείων της Επαρχίας Πάφου και Διευθυντής του Α’ Λυκείου Πάφου Ανδρέας Ιωσήφ. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Ανδρέας Ιωσήφ ανέφερε πως σε κάποια σχολεία υπάρχουν μεμονωμένα κρούσματα, στα οποία ωστόσο εφαρμόζεται το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει σταλεί από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Υπάρχει, είπε, μια διαδικασία και έχει συσταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες ειδική επιτροπή επί τούτου, η οποία ανιχνεύει και ακολουθεί το πρωτόκολλο έτσι όπως έχει σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα ανέφερε πως παραμένουν στο σπίτι 14 μέρες τα παιδιά τα οποία ήρθαν σε επαφή με πρώτο κρούσμα όπως και οι συνάδερφοι εκπαιδευτικοί. 

Επεσήμανε δε, πως στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα σχολεία τα Πάφου λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, δηλαδή στις περιπτώσεις που υπάρχει κρούσμα σε ένα τμήμα παραμένει το τμήμα στο σπίτι του, και το υπόλοιπο σχολείο λειτουργεί κανονικά, ενώ το τμήμα εκείνο συνεχίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Εάν είναι μεμονωμένο άτομο,  συνέχισε, μαθητής ο οποίος παραμένει σε καραντίνα, τότε γίνεται υποστηρικτική διδασκαλία από τους διδάσκοντες καθηγητές. 

Ο κ. Ιωσήφ ανέφερε πως στην Επαρχία Πάφου πλην των σχολείων της Πόλης Χρυσοχούς όπου εκεί υπήρξε, όπως παραδέχτηκε, ένα πιο έντονο πρόβλημα, στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες φαίνεται ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο ακόμη και σε μονάδες στις οποίες λείπει ένας μεγάλος αριθμός μαθητών. Έχουμε σχολεία  είπε, «όπου καθηγητής ήταν το κρούσμα οπότε αναγκάστηκαν να παραμείνουν σπίτι και έξι και επτά τμήματα,μεγάλος αριθμός μαθητών αλλά και σε εκείνες τις σχολικές μονάδες η κατάσταση είναι ελεγχόμενη», συμπλήρωσε.
Επεσήμανε ωστόσο πως το θετικό είναι ότι δεν παρουσιάζεται διασπορά εντός των σχολικών μονάδων και ότι όλες οι περιπτώσεις στην Επαρχία Πάφου ήτο εξωσχολικές περιπτώσεις, δηλαδή εξήγησε, δεν υπήρξε μεταφορά κρούσματος μέσα στην σχολική μονάδα.  Η προσπάθεια όλων συνέχισε, είναι ότι οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να μείνουν ανοικτές και σε λειτουργία, χαρακτηρίζοντας κατανοητούς τους λόγους, αφού, όπως είπε,  προσπάθεια όλων μας είναι να μην χαθεί ακόμη μια φορά μια μεγάλη περίοδος όσον αφορά τη διδακτική διαδικασία. 

Ερωτηθείς ποια είναι τα σχολεία  στην Επαρχία Πάφου που έχουν επηρεαστεί λόγω εντοπισμού κρουσμάτων Covid-19, ο κ. Ιωσήφ είναι πως  είναι τα σχολεία του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, το Λύκειο Κύκκου, το Λύκειο Έμπας, το Α΄ Λύκειο, το Λύκειο Γεροσκήπου Γιαννάκη Ταλιώτη και τα Γυμνάσια Αποστόλου Παύλου, και  Αγίου Θεοδώρου.

Είπε ακόμη πως στην Επαρχία Πάφου υπάρχουν σχολεία που λείπει ένα τμήμα, έχει σχολεία που λείπουν έξι τμήματα, αναφέροντας ενδεικτικά πως  εκεί που ήταν εκπαιδευτικοί τα κρούσματα,  ο αριθμός των τμημάτων μαθητών είναι πολύ μεγαλύτερος που παραμένει σπίτι ενώ εκεί που ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως και στην περίπτωση του Α’ Λυκείου λείπουν τρία τμήματα από τα 33. Ακόμη όμως που στα σχολεία που λείπουν και 7 τμήματα από τα 20 στο σύνολο δηλαδή, το 1/3 του σχολείου λείπει, το σχολείο λειτουργεί κανονικότατα. 

Έστειλε επίσης το μήνυμα της κοινωνικής αποστασιοποίησης στους μαθητές. Εμείς οι εκπαιδευτικοί, ανέφερε, μπορούμε να ελέγξουμε το τι γίνεται εντός τάξεως, αναφέροντας πως το μεγάλο τους πρόβλημα είναι η μη τήρηση των πρωτοκόλλων υγιειονομικής και κοινωνικής  αποστασιοποίησης την ώρα των διαλειμμάτων.

Εκεί, είπε, κάνουμε ότι μπορούμε, προσπαθούμε να πείσουμε αλλά οι μαθητές «κάνουν πηγαδάκια» και μαζεύονται μαζί.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει όλη η κοινωνία αφού είναι φανερό ότι μπαίνουμε σε μια έξαρση και ακόμη πιο δύσκολη από ότι ήταν η πρώτη φάση, να σκεφτούμε όλοι και στα σχολεία ιδιαίτερα οι μαθητές ότι δεν αφορά μόνο τη δική μας ζωή αλλά αφορά τη ζωή και την υγεία των συγγενικών και αγαπημένων μας προσώπων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1020