ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ: Ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις – Αιδώς Αργείοι


«Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία έχουν φτάσει πλέον σε οριακά σημεία και δεν είμαστε πρόθυμοι να ανεχτούμε άλλο την παρούσα κατάσταση. Δεν μας αφήνετε άλλα περιθώρια από αυτά της λήψης δυναμικών μέτρων»Με ανακοίνωσή του Παγκύπριος Σύνδεσμος Προσοντούχων Αδιόριστων Εκπαιδευτικών αναφέρει:

«Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η ετσιθελική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης μετά την επαίσχυντη απόφαση της να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που δικαιώνει τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών στα προγράμματα του ΥΠΠΑΝ. Παρόλο που με την απόφαση αυτή νοιώσαμε ότι υπάρχει ξανά ελπίδα να διεκδικήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα που μας αφαιρέθηκαν εν μια νυκτί, εντούτοις με την ανακοίνωση της η κυβέρνηση για την εν λόγω άσκηση έφεσης μας ξαναφέρνει πίσω στην ίδια δυσάρεστη κατάσταση.

Η κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου στην οποία καταλήγει ότι η απόφαση του Διευθυντή του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι «εσφαλμένη ως πεπλανημένη, το αποτέλεσμα μη δέουσας έρευνας και συνακόλουθα ως αναιτιολόγητη». Επιπρόσθετα, η ίδια η κυβέρνηση αναιρεί ευθέως και με ανειλικρινή τρόπο τη δήλωση ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα συμμορφωθεί πλήρως με την όποια απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, η οποία αφορά στην προσφυγή των επηρεαζόμενων που εργοδοτούνται στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα (ΑΒΠ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), για τη σχέση εργοδότη - εργοδοτούμενου, βάζοντας τις οποιασδήποτε υποσχέσεις για συνομιλίες και εξορθολογισμό στο συρτάρι.

Το Άρθρο 9 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης και κοινωνικής ασφάλισης, πράγμα το οποίο είναι κάθετα αντίθετο με το καθεστώς εργοδότησης μας, εφόσον η αξιοπρεπής διαβίωση έχει απλά μετατραπεί για μας σε ένα ατέλειωτο αγώνα επιβίωσης, ειδικά κατά τους μήνες στους οποίους στερούμαστε το δικαίωμα για καταβολή ανεργιακού επιδόματος, γεγονός το οποίο είναι επίσης αλληλένδετο με το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, η οποία μέσω της παρούσας κατάστασης δεν διασφαλίζεται στο ποσοστό που θα έπρεπε.

Ταυτόχρονα, το Άρθρο 9 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνει ότι ο νόμος θα προστατέψει τους εργαζόμενους και το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, το οποίο και έπραξε με την απόφαση που πάρθηκε υπερ των εργαζομένων υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών και την οποία το ίδιο το κράτος θέλει να αλλοιώσει με την άσκηση έφεσης, γεγονός το οποίο είναι σχήμα οξύμωρο.

Η πολιτική της δημιουργίας εκπαιδευτικών διαφόρων ταχυτήτων με απώτερο σκοπό τον διαχωρισμό του κοινωνικού συνόλου, σε διαφορετικά στρώματα με όσο το δυνατό λιγότερα εργασιακά δικαιώματα παραπέμπει σε εποχή μεσαίωνα όπου το κράτος υιοθετεί τον ρόλο του μονάρχη και οι πολίτες τον ρόλο των χωρικών που απλά πληρώνουν φόρους, μιας πολιτικής του δούναι αλλά όχι του λαβείν.

Ποιος σας έχει δώσει το δικαίωμα κύριοι να παίρνετε στα χέρια σας την τύχη αυτών των εργαζόμενων αφαιρώντας τους κάθε εργασιακό δικαίωμα όταν εσείς καθημερινά μας αποδεικνύετε ότι όλα μπορούν να συμβούν και να γίνουν στο βωμό του χρήματος. Αιδώς Αργείοι! 

Πιστεύουμε σε ένα δίκαιο και αληθινό δικαστικό σύστημα το οποίο θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα καταλογίσει ευθύνες στους ιθύνοντες που ευθύνονται για την παρούσα εργασιακή κατάσταση των ατόμων που εργοδοτούνται σε αυτό το παράνομο καθεστώς την τελευταία επταετία και ότι με γνώμονά την λογική και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επηρεαζόμενους θα παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Καλούμε την κυβέρνηση να κατανοήσει την θέση μας και να τηρήσει τις δηλώσεις της για συμμόρφωση με την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου. Ευελπιστούμε σε ένα κράτος δικαίου και όχι σε ένα κράτος εν κράτει το οποίο αδυνατεί να λάβει τους άλλους υπόψην».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










965