Η διευθυντική ομάδα του Λυκείου Λατσιών (ΒΔΑ΄-ΒΔ) στηρίζει τον Διευθυντή Τάσο Τάσου


 Από τη διευθυντική ομάδα του Λυκείου Λατσιών (ΒΔΑ΄-ΒΔ), πηραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση στηριξης του Διευθυντή του σχολείου Τάσου Τάσου:

 

"Παρακολουθούμε εδώ και λίγες μέρες στον τύπο αλλά κυρίως στα ΜΚΔ μια στοχοποίηση του σχολείου   μας   και   προσωπικά   του   Διευθυντή   του, κ. Τάσου Τάσου,   ύστερα από   τα   αυξημένα   κρούσματα COVID- 19 στο σχολείο μας. Με αφορμή δήλωση του Διευθυντή για πληροφορίες ότι έγιναν πάρτυ μεταξύ των μαθητών μας, χύθηκε «όξος και χολή» από πολλούς. Και, όταν ανάμεσα στους πολλούς   συγκαταλέγονται   μαθητές   και   γονείς   του   Λυκείου   μας,   αυτό   είναι   ιδιαίτερα οδυνηρό.

Το θέμα δεν είναι αν αληθεύουν ή όχι οι πληροφορίες, κάτι που είναι άλλωστε υπό διερεύνηση. Έτσι κι αλλιώς πρέπει όλα να τα βλέπουμε και να τα αξιολογούμε λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιότυπες συνθήκες γύρω μας. Από καιρό ως παγκόσμια και τοπική κοινωνία αλλά και σήμερα ως σχολείο αντιμετωπίζουμε ένα  πρωτόγνωρο φαινόμενο  με  ποικίλες διαστάσεις και συνέπειες. Ήταν θέμα χρόνου να χτυπήσει και την πόρτα μας. Την χτύπησε και ως κοινωνία μας βρήκε, δυστυχώς σε αδικαιολόγητο βαθμό, ανέτοιμους.

Το σχολείο μας με τα πολλά κρούσματα θα έπρεπε να βρει λύσεις σε προβλήματα όχι μόνο τεχνικής φύσης αλλά κοινωνικά, οικονομικά ακόμα και ψυχολογικά. Ο Διευθυντής μας βρέθηκε   από  την   πρώτη στιγμή μπροστά   από   όλους να  προνοεί,   να   δίνει   λύσεις,   να εξοπλίζει, να συντονίζει και να   οργανώνει το  σχολείο, μαθητές και εκπαιδευτικούς, με μοναδικό στόχο πρώτα την ασφάλεια των ανθρώπων (παιδιών, εκπαιδευτικών, άλλου  προσωπικού)   κι έπειτα την  πρόοδο  των μαθητών/τριών. Όχι   μόνο   να   μην   χάνονται μαθήματα αλλά να είναι δημιουργικά κι επωφελή για τα παιδιά διευκολύνοντας ταυτόχρονα τους εκπαιδευτικούς με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση.

Όταν  μέσα σε όλο αυτό  τον παραλογισμό   -προσπαθώντας  να  αντεπεξέλθει   κανείς σε καταστάσεις πρωτόγνωρες και  προβλήματα  δύσκολα, για  την αντιμετώπιση  των οποίων χρειάζεται συλλογικότητα  και   συνεργασία-  δίνει τον καλύτερό του  εαυτό παλεύοντας με την κρατική ασυνεννοησία και γραφειοκρατία, αφιερώνοντας χρόνο και ψυχή, το λιγότερο που ζητά είναι να τον αφήσουν απερίσπαστο να δοθεί στην προσπάθειά του. Ένας καλός λόγος εκτίμησης ίσως να είναι και βοηθητικός παρόλο που ένας τέτοιος άνθρωπος δεν τον χρειάζεται, για να κάνει στο έπακρο το χρέος του, όπως ο ίδιος το αισθάνεται.

Όταν όμως μέσα στον παραλογισμό ακούγονται σχόλια κακόβουλα και υβριστικά ακόμα και από αυτούς  για  τους  οποίους   αναλώνεις ψυχή σκέψη και χρόνο, όταν ο οφειλόμενος σεβασμός γίνεται αγνωμοσύνη, τότε ενοχλεί. Η ενόχληση γίνεται απογοήτευση και θυμός, όχι όμως κακία που ούτως ή άλλως κανένας αληθινός δάσκαλος δεν μπορεί να νιώσει για τους μαθητές/τριές του.

Σε αυτή τη δύσκολη θέση έφερε τον Διευθυντή του Σχολείου μας με επιστολή του στα ΜΜΕ το ΚΜΣ, μια επιστολή, που -ειρήσθω   εν παρόδω- έγινε παράτυπα και παράνομα και πυροδότησε πλήθος αρνητικών και ανεύθυνων σχολίων στα Μ.Κ.Δ, που εκθέτουν το σχολείο μας, τον Διευθυντή, καθηγητές/τριες, μέχρι γονείς και συγγενείς παιδιών.

Ως Διευθυντική Ομάδα και στενοί συνεργάτες του Διευθυντή με πλήρη γνώση  των γεγονότων είμαστε μάρτυρες  των  άοκνων αλλά και αποτελεσματικών προσπαθειών και πρωτοβουλιών του για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, όχι μόνο τώρα με την   πανδημία αλλά και  πριν την εμφάνισή της. Αδιάψευστος μάρτυρας ο περιορισμός στο ελάχιστο των προβλημάτων του σχολείου μας και η ζηλευτή θέση του Λυκείου μας στην εκτίμηση των δημοτών αλλά και του εκπαιδευτικού κόσμου.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία στηρίζουμε ανεπιφύλακτα  τον κ. Τάσο Τάσου με γνώμονα πάντοτε τις προθέσεις και την προσφορά του στο σχολείο. Καλούμε όλους, γονείς, μαθητές και άλλους να εγκύψουμε στα πραγματικά προβλήματα του σχολείου με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, ώστε να τα ξεπεράσουμε και να βγούμε σοφότεροι από την κρίση συντελώντας στο πραγματικό συμφέρον όλων και κυρίως των μαθητών/τριών".

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΤΣΙΩΝ
Comments (2)

 1. Ηλίας Μανούχος:
  Nov 25, 2020 at 08:04 PM

  Αγαπητέ φίλε Τάσο στο λειτούργημα που επιτελούμε δεν διεκδικούμε δάφνες.
  Ένα ευχαριστώ μονάχα είναι αρκετό αλλά και αυτό καταντά δύσκολο να ειπωθεί.

 2. Γιώργος Μίαρης:
  Nov 28, 2020 at 11:51 PM

  Μήπως και μετά την παρέλευση λίγων ημερών ζήτησαν μια συγνώμη από τον Διευθυντή και τον Καθηγητικό Σύλλογο; ;


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

5957