Το Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ' Πάφου, διαδικτυακά, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Model European Parliament


Από τις 12-15 Νοεμβρίου του 2020, οι μαθήτριες του Α΄ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ' Πάφου, Τιάνα Ταλιώτη (Β΄34), Άννα Μαρία Χατζιπαναγιώτου (Β΄34), Αλύσσα Μία Ταλιώτη (Γ΄32), Φοίβια Θεοχάρους (Α΄22), Μπεατρής Σοράνα (Β΄01) και Χριστίνα Ιωάννα Μπόγκα (Β΄01), με επικεφαλής τη μαθήτρια Τιάνα Ταλιώτη και υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αγγλικών Ελένης Γαβριηλίδου Κούτα, αντιπροσώπευσαν την Κύπρο στο 52o Παγκόσμιο Συνέδριο “Model European Parliament (MEP)” διαδικτυακά.
Στις τέσσερις αυτές μέρες, οι μαθήτριες έδρασαν ως μέλη του κοινοβουλίου, προτείνοντας λύσεις για επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με 122 αντιπροσώπους διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Στη συνέχεια, οι επιλεγόμενες μαθήτριες ηλικίας 16-20 ετών, ανέλυσαν τις εισηγήσεις (resolutions) σε δημόσιο διάλογο (debate).

Επιπλέον, οι μαθήτριες μας, έλαβαν μέρος στις επιμέρους εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως το Cultural Evening, παρουσιάζοντας την κυπριακή κουλτούρα και πολιτισμό σε βίντεο κατασκευασμένο από τις ίδιες. Επίσης, παρουσιάστηκε βιντεογραφημένο τραγούδι και όψεις της Ευρώπης για το 2050 τα οποία ετοίμασαν οι μαθήτριες. Ακόμη, η καθηγήτρια τους Ελένη Γαβριηλίδου Κούτα, συμμετείχε ενεργά σε διάφορες δραστηριότητες σε συνεργασία με τους καθηγητές των διαφόρων χωρών.

Μέσω του προγράμματος, οι μαθήτριες και η καθηγήτρια τους, ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές, καθηγητές και επισήμους που έλαβαν μέρος, όπως ο H.E. Michael ROTH, υπουργός Ευρώπης της Γερμανίας, ο Sataya Nadella CEO, της Microsoft, η Mikaela Kumlin Granit, πρεσβευτής Σουηδίας στην Αυστρία κ.α.. Κύριος στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ανάπτυξη ενεργών και ικανών πολιτών, μέσω της άμεσης επικοινωνίας των νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της γνωστοποίησης και εκπαίδευσης για κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις και της ανάπτυξης ορθής κριτικής σκέψης.

Ο Διευθυντής του Σχολείου συγχαίρει την καθηγήτρια και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα αυτό, διατηρώντας την εμπλοκή του Σχολείου μας σε αναγνωρισμένα, διαμορφωτικά, διεθνή προγράμματα όπως το MEP, παρά τις εμφανείς πρωτόγνωρες σημερινές δυσκολίες που βιώνει η διεθνής κοινότητα λόγω του Covid-19.

Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ - Πάφος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1267