Μαθητές στην έρευνα ΜΕΡΑ 2019-20: Α΄ Βραβείο στο Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου


Θέμα: Μαθητές ψηφοφόροι-Μαθητές υποψήφιοι. Δημιουργούμε υπεύθυνους, δημοκρατικούς πολίτες;

Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού Στροβόλου, στο πλαίσιο της συμμετοχής στον πιο πάνω Διαγωνισμό, διεξήγαγαν ποσοτική και ποιοτική έρευνα ανάμεσα στη μαθητική κοινότητα του σχολείου θέτοντας δύο βασικά ερωτήματα στους συμμαθητές/τριες τους αλλά και στους καθηγητές/τριές τους: α) Με βάση ποιο γνώμονα ψηφίζουν οι μαθητές/τριες , και β) Η εκλογική διαδικασία στο σχολικό περιβάλλον εκπαιδεύει σωστά τους μαθητές/τριες στα σχολικά τους χρόνια;

Όπως εύστοχα διατυπώνουν οι ίδιοι οι μαθητές, «δυστυχώς δεν ψηφίζουμε πάντοτε με τα σωστά κριτήρια στις μαθητικές εκλογές, που αποτελούν ένα χρήσιμο μέσο εκπαίδευσης για την πολιτική μας κοινωνικοποίηση». Επίσης, όπως οι ίδιοι αναφέρουν στη μαθητική εφημερίδα του σχολείου «Σχολικές Σελίδες», «με την ενηλικίωσή μας θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ψηφίζουμε με σοβαρότητα και με αντικειμενικά κριτήρια ώστε να εκλέγονται οι πιο κατάλληλοι, που θα μας αντιπροσωπεύουν καλύτερα».

Η Διεύθυνση και ο Καθηγητικός Σύλλογος συγχαίρει θερμά τα παιδιά για την πρωτιά τους αλλά και την καθηγήτρια που είχε την υπευθυνότητα του Διαγωνισμού, κ. Κούλα Παναγή, Μαθηματικό. Η ομάδα των μαθητών/τριών που πρώτευσαν αποτελείται από τους/τις : Ανδρεάνα Κακουρίδου, Ιωάννα Κουππή, Μαριστέλλα Κωνσταντίνου, Ελένη Λοϊζου, Αλέξανδρο Μιχαήλ και Θεόδωρο Νικολάου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1919