Βασιλεύουσα Αμμόχωστος: Ημερολόγιο από τους μαθητές του Γυμνασίου Αποστ. Παύλου Πάφου


Ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στο πόθο των Αμμοχωστιανων συμπατριωτών μας για την πόλη του Ευαγόρα, ζωντανή μαρτυρία για τις επερχόμενες γενιές των μαθητών του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου Πάφου, από το πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε.

Η πατρίδα της Μνήμης μου

Και πέρασαν τα χρόνια..

46 ολόκληρα χρόνια σήμερα, και η μνήμη εδώ.

Να προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να μη ξεχάσουμε, για εμάς, για τους προγόνους ήρωες μας, για τις νέες γενιές όπως το οφείλουμε.

Πατρίδα μου….

Εκεί, πίσω από το συρματόπλεγμα της ντροπής, η πόλη μου, Αμμόχωστος, η πόλη του Ευαγόρα, να στέκεται περίκλειστη και σιωπηλή και να περιμένει. Να περιμένει την επιστροφή…

Πίκρα χαμόγελα στη λαμπερή αμμουδιά της, όταν το φως του ήλιου αγγίζει τις πληγές του τότε και του σήμερα, πόνος αβάσταχτος για μια νέα εισβολή στις μέρες μας, πληγές ανοικτές που αιμορραγούν κάθε στιγμή.

Ένα ημερολόγιο μαρτυρία για τη πόλη μας, ένα ημερολόγιο τιμής για να θυμόμαστε όλοι.

Εικόνες, στίχοι, μαρτυρίες, στιγμές μιας ζωής τότε, όλα δοσμένα με μια υπόσχεση όλων μας να μη ξεχάσουμε.

Η πατρίδα της μνήμης μας, μας καλεί… κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Υπόσχεση, το χρέος μας.

Θερμές ευχαριστίες στη διεύθυνση του σχολείου μας που στάθηκε αρωγός για την σχετική έκδοση του ημερολογίου, αλλά και σε όλη την συντακτική ομάδα των συναδέλφων εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην καθηγήτρια εικαστικών Τεχνών, Φυσέντζου Δέσποινα για τον σχεδιασμό και επιμέλεια του ημερολογίου.

Γιάγκου Γιάγκος

Τοπικός συντονιστής ΔΡΑ.Σ.Ε




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










930