«Μαθαίνω για την Αμμόχωστο» από το Περιφερειακό Γυμνάσιο Βεργίνας στη Λάρνακα


Αναρτήθηκε στις 01/02/2021, από τον Δήμο Λάρνακας το πανό του Περιφερειακού Γυμνασίου Βεργίνας στην Λάρνακα με θέμα «Μαθαίνω για την Αμμόχωστο». Η δραστηριότητα αυτή υπάγεται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας με τίτλο «Δράσεις στα σχολεία μετά την ιταμή τουρκική ενέργεια για εποικισμό της πόλης της Αμμοχώστου στις 08/10/2020».

Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης  Γυμνασίου στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας, διευρεύνησαν, χαρτογράφησαν και πήραν συνεντεύξεις απο Αμμοχωστιανούς πρόσφυγες για διάφορα χωριά της αγαπημένης μας πόλης. Συγκεκριμένα, το πανό συμπεριλαμβάνει μαθητικές εργασίες δημιουργημένες με αγάπη για χωριά όπως το Πραστειό, Καλοψίδα, Τρίκωμο και Ακανθού.

Η εκπαιδευτικός γεωγραφίας κυρία Φωτεινή Φωτίου δηλώνει ότι η δραστηριότητα αυτή είχε σκοπό να θυμηθούμε ολοι  την κατεχόμενη μας Αμμόχωστο.  Την αγαπημένη μας πόλη την οποία γνωρίζουμε μόνο μέσω απο τα μάτια των δικών μας ανθρώπων που έζησαν εκεί έστω και λίγα χρόνια.

Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Λάρνακας για την ανάρτηση του πανό το οποίο βρίσκεται σε δημόσια θέα στην αρχή του παραλιακού δρόμου των Φοινικούδων.

Οι δύσκολες αυτές συνθήκες της πανδημίας, οι τηλεδιασκέψεις, δεν μας λύγισαν και κάποιοι ως «προσωπικό ασφαλείας» στα σχολεία εργαζόμαστε για το καλό της επιστήμης της Γεωγραφίας και της Μέσης Γενικής  Εκπαίδευσης.

Φωτεινή Φωτίου,

(Εκπαιδευτικός Γεωγραφίας)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











834