Βραβείο στο Γυμνάσιο Γερίου


Στον Διαγωνισμό «Παραγωγή βίντεο από μαθητές και μαθήτριες για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου»

Ομάδα παιδιών του Γυμνασίου Γερίου, με την καθοδήγηση της κ. Κατερίνας Νεοφύτου, καθηγήτριας Πληροφορικής, έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό Παραγωγής βίντεο από μαθητές και μαθήτριες για τη δημιουργική και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, στο πλαίσιο της «Συμμετοχής σε Προγράμματα και Δράσεις για την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδασκαλία και μάθηση, για τη σχολική χρονιά 2020- 2021».
Εν μέσω της πανδημίας, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας έχοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα, προβληματίζονται, γράφουν σενάρια, σκηνοθετούν, υποδύονται ρόλους, αξιοποιώντας δημιουργικά τις δεξιότητές τους, για να περάσουν τα δικά τους δυνατά μηνύματα σε θέματα που τους απασχολούν.

Στόχος της ομάδας είναι να συμβάλει στην καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Για τον σκοπό αυτό δημιούργησε το βίντεο «Κάνε DELETE», το οποίο εστιάζει κυρίως στη διαχείριση του διαδικτυακού εκφοβισμού από τους θεατές.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους ενώπιον της Επιτροπής Αξιολόγησης και των υπόλοιπων μαθητικών ομάδων, που συμμετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού και να απαντήσουν στα ερωτήματα που υπέβαλαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, αποσπώντας Βραβείο.

Οι διακριθέντες μαθητές ανέλαβαν την προώθηση των μηνυμάτων του βίντεο τους μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, του YouTube και της Ιστοσελίδας του Σχολείου, ενώ το βίντεο θα χρησιμοποιηθεί και σε επιμορφωτικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια για την ευαισθητοποίηση όλων των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου μας.

Το Σχολείο συγχαίρει θερμά τόσον τους μαθητές και μαθήτριες που συνεργάστηκαν σε αυτή την προσπάθεια, όσο και την καθηγήτριά τους και ενθαρρύνει ανάλογες προσπάθειες.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=t16xZoOMCAk




Comments (1)

  1. Αστέρω Χατζησαββα:
    Feb 20, 2021 at 06:41 PM

    Συγχαρητήρια στην αγαπητή συνάδελφο Κατερίνα Νεοφύτου και στους μαθητές του Γυμνασίου μας που με τη βράβευση τους αυτή περνούν συνάμα και ηχηρά μηνύματα που προστατεύουν τους νέους μας από τις παγίδες του διαδικτύου όπως είναι και ο εκβιαστικος εκφοβισμός.


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2440