Μαθητικό συνέδριο Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου


200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού 

Αν κάτι δίνει αξία σ' εκείνο τον αγώνα

είναι ότι υπήρξε ένας αγώνας για τις αξίες...

  Τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης γιορτάζει το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου, που, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιεί σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις, ενώ έχει θέσει το συγκεκριμένο θέμα και ως ειδικό στόχο της σχολικής μονάδας για το 2020 – 2021. Την ιστορική και ιδεολογική διάσταση του αγώνα επιδιώκει να προβάλει μέσα από εικαστικούς διαγωνισμούς, ενώ όλες οι πινακίδες των αιθουσών διδασκαλίας και πολλές στους κοινόχρηστους χώρους κοσμούνται με υλικό που αφορά στην ιστορία της γέννησης και της εξέλιξης του νεοελληνικού κράτους, τον αγώνα των Ελλήνων για ελευθερία και τη συμμετοχή της Κύπρου στην Επανάσταση. Οι μαθητές μας εγκαινίασαν τη στήλη «Η φωνή των μαθητών» στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου με απόψεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και σκέψεις για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού και δη του Κυπριακού.

  Η κορωνίδα των εκδηλώσεων του σχολείου είναι το μαθητικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου και μεταξύ των ωρών 9:00-13:00, στον πολυχώρο πολιτισμού «Αττικόν». Το συνέδριο θα εξελιχθεί σε δύο ενότητες. Η πρώτη θα αφορά στη συμμετοχή της Κύπρου στην Ελληνική Επανάσταση και η δεύτερη στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού της Κύπρου μέσα από την αξιοποίηση των διαχρονικών μηνυμάτων του αγώνα. Κύριοι εισηγητές θα είναι ο έντιμος Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Φιλόλογος - Ιστορικός κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος. Εισηγήσεις θα κάνουν ομάδες μαθητών του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου και του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα ανακοινωθούν οι βραβευθέντες του φετινού μαθητικού διαγωνισμού δοκιμίου της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου και θα επιδοθούν τα βραβεία.

  Στη διεξαγωγή των εργασιών του συνεδρίου θα τηρηθούν αυστηρά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας από την πανδημία, που προνοούν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ όλες οι εργασίες θα μεταδίδονται διαδικτυακά και θα δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής μέσω του συνδέσμου facebook.com/farosonair.

Μαρία Α. Μίτλεττον, Φιλόλογος

Λύκειο Αγίου Νεοφύτου

Εκ μέρους της Oργανωτικής Eπιτροπής




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1250