Πρώτο και τρίτο Βραβείο του Μαθητικού Διαγωνισμού της Αρχιεπισκοπής στο Λύκειο Κύκκου Α΄


Στον ΙΔ’ Παγκύπριο  Μαθητικό Διαγωνισμό, τον οποίο προκήρυξε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας στην Επανάσταση των Ελλήνων του 1821», διακρίθηκαν δύο μαθήτριες του Λυκείου Κύκκου Α’.

Πρώτο βραβείο στην κατηγορία Έκθεση Ιδεών απέσπασε η μαθήτρια Στυλιανού Χριστίνα του Γ11, η οποία, αξίζει να σημειωθεί, εξασφαλίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρώτο βραβείο, στην ίδια κατηγορία.

Τρίτο βραβείο στην κατηγορία Δημιουργία ενημερωτικών μέσων, απέσπασε η μαθήτρια Ζηντίλη Γεωργία του Γ21.

Στις εργασίες τους οι μαθήτριες παρουσίασαν τη συμβολή της Εκκλησίας στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Η Διεύθυνση του Λυκείου Κύκκου Α΄, ο Καθηγητικός Σύλλογος και η Επιτροπή Διαγωνισμών, συνεχάρησαν θερμά τις δύο μαθήτριες καθώς και τη Θεολόγο     κ. Αιμιλία Κυριάκου, η οποία είχε την εποπτεία των εργασιών.

Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν  εθελοντικά σε διαγωνισμούς και προγράμματα ιδιαίτερα τη δύσκολη αυτή εποχή που διέρχεται η παιδεία μας λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές αυτοί με όπλο τη γνώση και την πένα τους και αντλώντας δυνάμεις από την ψυχή τους, αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται, επινοούν πρωτότυπες ιδέες, αναπτύσσουν την έρευνα, την κριτική σκέψη και προσφέρουν στον εαυτό τους τη χαρά της δημιουργίας.

Άλλωστε, αξία έχει τοταξίδι του κάθε διαγωνιζομένου, αφού σημαντικές είναι οι γνώσεις, οι δεξιότητες, οιεμπειρίες και τα βιώματα που αποκτούν σε αυτό το ταξίδι.

Λύκειο Κύκκου Α΄




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2501