Το Λύκειο Αγ. Γεωργίου Λακατάμειας διοργάνωσε Μαθητικό Συνέδριο «1821-2021: Από το μερτικόν της Κύπρου»


 Το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας αξιοποιώντας τις δυνατότητες τής εξ αποστάσεως διδασκαλίας -και εν γένει επικοινωνίας- και υπερβαίνοντας χάρη σ’ αυτές τις δυσκολίες της περίστασης, διοργάνωσε στο πλαίσιο των εορτασμών, «Κύπρος 1821-2021», Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «1821-2021: Από το μερτικόν της Κύπρου», την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021.

Επισημαίνεται ότι για τη διοργάνωση του Συνεδρίου τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα μέτρα ασφαλείας με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, στο πλαίσιο του οποίου, το μαθητικό κοινό στο οποίο απευθυνόταν παρακολούθησε τις εργασίες του εξ αποστάσεως, με τη χρήση της πλατφόρμας microsoft teams, μέσω της οποίας κατέστη επίσης δυνατή ακόμα και η ενεργός συμμετοχή μαθήτριας που ήταν περιορισμένη στο σπίτι ως κρούσμα του covid- 19.

Οι εργασίες του Συνεδρίου άρχισαν με τον χαιρετισμό της Διευθύντρια του Σχολείου κ. Χριστούλλας Συρίμη και στη συνέχεια διαβάστηκε μήνυμα που απέστειλε η Γραμματεία της Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Στο Α΄ Μέρος, «Λογίων Λόγοι», μίλησαν κατά σειρά, ο Φιλόλογος-Ποιητής Κώστας Βασιλείου με θέμα Παλιγγενεσία, ο Ιστορικός και μέλος της Επιτροπής «Κύπρος 1821-2021» Γιώργος Γεωργής με θέμα Κύπρος και 1821 ενώ την ομιλία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Λήδρας Επιφάνιου με θέμα Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός: Ο μεγαλομάρτυρας του 1821 στην Κύπρο, διάβασε ο φιλόλογος Ανδρέας Χριστοφόρου. Στο Β΄ Μέρος, «Μαθητών κατάθεσις…», παρουσιάστηκαν μικροέρευνες μαθητών και μαθητριών του Σχολείου που ανέδειξαν τα θέματα: Ο Κανάρης στην Κύπρο, Μνημονικοί τόποι του 21 στο νησί μας, Το 1821 μέσα από τα σχολικά βιβλία. Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τα εγκαίνια της έκθεσης σχολικών κειμηλίων «Παλιγγενεσίας σχολικά και άλλα ενθυμήματα», η οποία λαμβάνει χώρα σε ειδικό εκθεσιακό χώρο του Σχολείου.

Λόγω του χαρακτήρα του, το Συνέδριο αποτέλεσε μια ιδιαίτερη εμπειρία για τα μέλη της σχολικής κοινότητας του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας, το οποίο ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










828