Βραβεύσεις – Διακρίσεις 2020-2021 Λυκείου Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου


Πολλοί ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες που τίμησαν και φέτος το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄ Πάφου με τις επιδόσεις τους σε Επαρχιακούς και Παγκύπριους Διαγωνισμούς. Οι επιτυχίες που σημείωσαν είναι άξιες συγχαρητηρίων.

Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας ΙΒΟ 2021 Α' ΦΑΣΗ

Διεξήχθηκε σε Επαρχιακό Επίπεδο στις 21 Φεβρουαρίου 2021

Παναγιώτου Άννα, Γ34 - 1η θέση

Παμπόρη Δέσποινα, Γ34 - 3η θέση

Τζανετόπουλος Γιώργος, Γ33 - 4η θέση

18η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας ΙΒΟ 2021 Β' ΦΑΣΗ

Παναγιώτου Άννα, Γ34 - 2η θέση Παγκύπρια και Χρυσό μετάλλιο

Παμπόρη Δέσποινα, Γ34 - 14η θέση Παγκύπρια και Χάλκινο μετάλλιο

Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας EUSO 2021

Διάκριση: Κυριακή Χατζηπαναγιώτου, Β34 - Έπαινος

SEMEPUNESCO

Στο πλαίσιο του προγράμματος SEMEP UNESCO, μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, πραγματοποίησαν έρευνα - εργασία με τίτλο: «Πρότυπα ποικιλότητας των Πεταλούδων εντός και εκτός του δικτύου Natura 2000 στην Κύπρο και στην Ευρώπη». Η εργασία περιελάμβανε θέματα όπως, τα χαρακτηριστικά και οι πληθυσμοί των πεταλούδων σε Κύπρο και Ευρώπη, τα ενδημικά είδη πεταλούδων στην Κύπρο, τα είδη που βρίσκονται στον Εθνικό Κόκκινο Κατάλογο, τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν πολλά είδη πεταλούδων.

Συνεργάστηκαν οι μαθητές και μαθήτριες:

Β33: Αλεξάνδρου Μαριλένα, Αντρέου Άννα, Κωνσταντίνου Ναταλία

Β34: Χαραλάμπους Ιωάννα, Χαριλάου Ραφαέλος, Χατζηπαναγιώτου Κυριακή, Χρίστου Αδάμος

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χάρις Παπαλουκά (βιολόγος)

Επιστημονική συνεργάτης: Δρ. Έλλη Τζυρκαλλή

Η εργασία των μαθητών παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Επιστήμης, sCyence Fair 2021 και κατέκτησε τη 2η θέση Παγκύπρια, με έπαθλο 200 ευρώ.

Επαρχιακός Διαγωνισμός Μαθηματικών

Β΄ Βραβείο: Ντόμπλοουγκ Άξελ, Β32

Γ΄ Βραβείο: Οικονόμου Νεόφυτος, Α02

Γ΄ Βραβείο: Χατζηευσταθίου Λούκας, Γ03

Διάκριση: Μιλτιάδη Μάριος Χρίστος Α22

Έπαινος: Οικονόμου Κυριακή, Β34

Έπαινος: Ηροδότου Άντρεα, Γ31

                 Μιχαλίτση Παναγιώτης Βίκτωρας, Γ03

Παγκύπριος Διαγωνισμός Μαθηματικών

Έπαινος: Ντόμπλοουγκ Άξελ, Β32

                 Οικονόμου Κυριακή , Β34

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο πιο πάνω μαθητές έχουν δικαίωμα να παρακαθίσουν στις εξετάσεις για καταρτισμό της ομάδας που θα αντιπροσωπεύσει την Κύπρο στο εξωτερικό.

Ολυμπιάδα Μαθηματικών

Αργυρό μετάλλιο: Οικονόμου Κυριακή, Β34

Διαγωνισμός Kangourou 2021

Χάλκινο μετάλλιο: Γιωργαλλάς Παναγιώτης, Α02

34η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Φυσικής Λυκείων Κύπρου

Οι μαθητές Ντόμπλοουγκ Άξελ Β32 και Παμπόρη Δέσποινα Γ34, οι οποίοι πήραν μέρος στην 34η  Παγκύπρια Ολυμπιάδα Φυσικής που διεξήχθη στις 27 Ιουνίου 2020 διακρίθηκαν με χρυσό και αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα.

Κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 ο  Ντόμπλοουγκ Άξελ ως μαθητής της  Α΄ τάξης,  διακρίθηκε με χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα και η μαθήτρια Παμπόρη Δέσποινα μαθήτρια της Β΄ τάξης με χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.

Ολυμπιάδα Χημείας 2021

Χρυσό μετάλλιο: Οικονόμου Κυριακή, Β34

Αργυρό μετάλλιο: Χατζηπαναγιώτου Κυριακή, Β34

Χάλκινο μετάλλιο: Ιωακείμ Ελένη, A22

Έπαινος: Χρίστου Αδάμος, Β34

Συμμετοχή σε διαδικτυακό  Επιστημονικό  Συνέδριο

Η Στεφανίδου Ελένη και η Πετρόβα Ιβάνα του τμήματος Α23 παρουσίασαν τις εργασίες τους  στο διαδικτυακό  Επιστημονικό  Συνέδριο του Πανεπιστημίου Χημικής Τεχνολογίας με θέμα: «Μαύρη θάλασσα  και Μεσόγειος Θάλασσα - Ρύπανση και εισηγήσεις για μείωσή της»,  που πραγματοποιήθηκε από τις 26 μέχρι τις 29 Απριλίου 2021 στο  Bourgas της Βουλγαρίας και κατέλαβαν την 3η θέση.

Βραβεύσεις στα Νέα Ελληνικά

  • Α΄ Βραβείο στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Δοκιμίου και Εικαστικής Δημιουργίας «Τα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας». Ο Θεμιστοκλέους Αντώνης του Γ01 κέρδισε τον διαγωνισμό.
  • Διαγωνισμός Μαθητικού Δοκιμίου Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου 2021

Οι πιο κάτω μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό και βραβεύτηκαν ως εξής:

Α΄ Βραβείο Παναγιώτου Άννα Γ32

Γ΄ Βραβείο Σαββίδου Ειρήνη Γ02

Έπαινος Θεμιστοκλέους Αντώνης Γ01

  • Β΄ Βραβείο στον ΙΔ΄ Παγκύπριο Διαγωνισμό της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου 2020-2021. Ο Σοφοκλέους Φίλιππος, Β33 κέρδισε τον διαγωνισμό  με θέμα:   « Η συμβολή της Εκκλησίας στην επανάσταση των Ελλήνων του 1821»
  • Γ΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με τίτλο : «Προβληματική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια»- Επιλέγω την τύχη μου: Εξετάζω συνέπειες – Ζυγίζω ρίσκα – Λαμβάνω αποφάσεις.

 Το Σχολείο συμμετείχε στο διαγωνισμό με το παραμύθι της Αντρέου Άννας (Β33) με τίτλο «Η δύναμή της τράπουλας».

  • Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης και Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους της Ευρώπης διεξήγαγε διεθνή Διαγωνισμό ποίησης στην Ελληνική Γλώσσα με θέμα: Ελληνική Επανάσταση – 200ή Επέτειος

Ο μαθητής μας Αλεξόπουλος Σάββας  του Γ01 συμμετείχε και τιμήθηκε με συγχαρητήριο δίπλωμα.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ», ΠΑΣΥΚΑΦ

Η μαθήτρια  του Μουσικού Λυκείου Κρεμμύδη Μαρία (Γ02) συμμετείχε στον διαγωνισμό με το τραγούδι «Το θερκόν» και κατέλαβε τη 2η θέση.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Το Σχολείο μας συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Διαγωνισμό Μαθητές/Μαθήτριες στην Έρευνα που διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και βραβεύτηκε με Α΄ Έπαινο. Φέτος οι μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας, Παναγιώτου Άννα Γ32, Σάββα Αντρέας Γ33, Πάτσαλος Γιώργος Γ03, Ιωάννου Δέσπω Γ31 και Ιωάννου Δημήτρης Γ03, ασχολήθηκαν με τα στερεότυπα που είναι ριζωμένα στην κυπριακή κοινωνία. Θέμα της εργασίας ήταν «Ο Χιονάτος, ο Ωραίος κοιμωμένος και άλλα παραμύθια ισότητας της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας».

 Η μαθητική ομάδα εξέτασε το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις εξουσίας στην Κυπριακή Δημοκρατία από το 1960 μέχρι σήμερα, ερεύνησε την ύπαρξη στερεοτύπων σε διάφορες ηλικιακές ομάδες και προχώρησε σε σύγκριση των αποτελεσμάτων με ερευνητικά δεδομένα θεωρούμενων προοδευτικών χωρών σε θέματα ισότητας των δύο φύλων. Η έρευνα κατέδειξε πως, ενώ στην κυπριακή κοινωνία υπάρχουν στερεότυπα σε διάφορους τομείς και θεσμούς, εντούτοις ένα μεγάλο ποσοστό των νέων παρουσιάζεται κοινωνικά ευαίσθητο σε θέματα που άπτονται της ισότητας ανάμεσα στα φύλα. Συντονιστές εκπαιδευτικοί της έρευνας ήταν οι Χρίστος Μαραθεύτης (Βιολόγος), Κατερίνα Αναστασίου (Φιλόλογος) και Κυριακή Σιαμπουλλή (Φιλόλογος).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1691