Δύο ακόμη πρώτα Παγκύπρια Βραβεία για το Γυμνάσιο Γερίου Ιωνά και Κολοκάση


Δύο νέες σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν τελειόφοιτοι μαθητές του Γυμνασίου Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση». Η πρώτη διάκριση αφορά στον μαθητή Ξενοφώντος Μιχαήλ Γ1, ο οποίος πήρε το Α' Παγκύπριο Βραβείο στον Διαγωνισμό «Μουσική και Διαφήμιση 2021». Υπεύθυνη καθηγήτρια προώθησης του Διαγωνισμού ήταν η κ. Σταυρούλα Καλλίρη, Β.Δ.Α'.

Τον Διαγωνισμό προκήρυξε, κατά την περίοδο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης, το οποίο επισημαίνει κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: «Η προκήρυξη του Διαγωνισμού έγινε με σκοπό την προώθηση της εφαρμογής σύγχρονων μεθοδολογιών και προσεγγίσεων, όπως τη μέθοδο project, τη χρήση του sway, καθώς και νέων προσεγγίσεων στην ανάπτυξη μαθήματος με έμφαση στην αυτομάθηση (self learning reliance). Οι διάφορες μέθοδοι αυτομάθησης αποσκοπούν στο να αφυπνίσουν τις μαθησιακές και γνωστικές δυνατότητες κάθε παιδιού ξεχωριστά, βοηθώντας το να κατακτήσει τη μάθηση, κάτι που διαφέρει από την κλασική διδασκαλία, που εφαρμόζεται ευρέως στο σημερινό σχολείο. Ο στόχος είναι οι μαθητές και μαθήτριες να βιώνουν τη μάθηση στη σωστή της βάση: ως απόλαυση, κάτι που ενδυναμώνεται σημαντικά με την ένταξη σύγχρονης και επίκαιρης θεματολογίας που έχει «νόημα» για τα σημερινά νέα παιδιά. Η στοχευμένη χρήση της τεχνολογίας αποτελεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο για περαιτέρω ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, εφόσον η επεξεργασία εικόνας και ήχου σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αποτελεί μέρος της καθημερινότητας της νέας γενιάς».

Η δεύτερη διάκριση αφορά στον μαθητή Χαραλάμπους Μιχάλη Γ3, ο οποίος πήρε το Α' Παγκύπριο Βραβείο στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Η Φυσική με μια ματιά». Η βραβευμένη φωτογραφία φέρει τον τίτλο: «Ο κεραυνός και η απεραντοσύνη του σύμπαντος».

Υπεύθυνοι καθηγητές για την προώθηση του εν λόγω διαγωνισμού ήταν ο κ. Γιώργος Παπασάββας και η κ. Ερμιόνη Παπαναστασίου, Β.Δ.

Τον Διαγωνισμό έχει προκηρύξει η Ένωση Φυσικών Κύπρου σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου. Τα βίντεο με την υψηλότερη βαθμολογία, καθώς και οι καλύτερες φωτογραφίες θα δημοσιευτούν στο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube και στην ιστοσελίδα της Ένωσης Φυσικών Κύπρου αντίστοιχα.

Η Διεύθυνση και ο Καθηγητικός Σύλλογος του Γυμνασίου Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση» εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στους βραβευμένους μαθητές, αλλά και στους καθηγητές/καθηγήτριές τους, που τους έδωσαν ώθηση για δημιουργική ενασχόληση κατά την περίοδο της καραντίνας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1377