Βραβείο Εμπορικής Σχολής Μιτσή Λεμύθου στον διαγωνισμό Junior Achievement Κύπρου


Διάκριση στον τελικό για την ομάδα mounTour η οποία απέσπασε το βραβείο “Best Company Report 2021”

Μετά από πολλές προσπάθειες και σκληρή δουλειά, η ομάδα mounTour κατάφερε να φτάσει στην τελική φάση του προγράμματος JA «Μαθητική Επιχείρηση». Οκτώ μαθητές/τριες με διαφορετικές προσωπικότητες, γνώσεις και συνήθειες αλλά με κοινή αγάπη για τον τόπο τους, την ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, έπρεπε να βρουν ένα κοινό τρόπο επικοινωνίας για να καταφέρουν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους  εικονική μαθητική επιχείρηση, την εταιρεία mounΤour.

Η εταιρεία mounTour δημιούργησε μια νέα, «έξυπνη» εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί δωρεάν σε οποιαδήποτε συσκευή Android ή iOS από το GooglePlay, AppStore ή την ιστοσελίδα mounTour.com.cy.  Σκοπός της εφαρμογής mounTour app, είναι η εύκολη περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, την προώθηση του τουρισμού, ειδικά στις ορεινές περιοχές, αλλά και η στήριξη των ορεινών τοπικών κοινοτήτων και επιχειρήσεων.  Με το άνοιγμα της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει τον προορισμό που θέλει να ακολουθήσει χρησιμοποιώντας είτε το κουμπί αναζήτησης είτε την κατηγορία την οποία επέλεξε. Ακολούθως, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο, μπορεί να δει περισσότερες πληροφορίες  -όπως φωτογραφίες ή περιγραφή- καθώς και τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει μέσω του Google Maps. Επιπλέον, η εφαρμογή προτείνει διάφορους θεματικούς προορισμούς, ενσωματώνει υψηλού επιπέδου τεχνολογία, όπως φωτογραφίες και βίντεο 360° και κάνει χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Η εφαρμογή έτυχε ήδη μεγάλης αποδοχής και οι πωλήσεις της εταιρείας είναι αξιοσημείωτες. Προσέλκυσε το ενδιαφέρον κοινοταρχών  και επιχειρηματιών  της περιοχής αλλά και του Επίτροπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, κ.Κώστα Χαμπιαούρη.

Η ομάδα της mounTour δούλεψε με αφοσίωση και επαγγελματισμό και οι κόποι και η σκληρή δουλειά ανταμείφθηκαν με το βραβείο “Καλύτερη Ετήσια Έκθεση 2021” στον τελικό, ο οποίος έγινε την Παρασκευή 28 Μαΐου, στο Royal Hall στη Λευκωσία. Το ταξίδι ήταν γεμάτο γνώσεις και περιπέτειες που θα συνοδεύουν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή!!!

Την ομάδα αποτελούν οι πιο κάτω μαθητές/τριες:

Στυλιανή Αρακλείτου, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Ιωάννα Νικήτα, Χρυσάνθη Μαυρικίου, Βασιλική Χριστοφόρου, Θεοδώρα Ιωάννου, Δημήτρης Πανγκ, Αλέξανδρος Χριστοφίνας

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Γεωργία Χαραλάμπους, καθηγήτρια Αγγλικών

Μέντορας: Στυλιάνα Παναγή, Senior Manager, PwC




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1338