Γυμν. Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου: 2ο Παγκύπριο Βραβείο στον Διαγωνισμό Ιστορίας Γυμνασίων


Το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου συμμετείχε στον Α΄ Παγκύπριο Διαγωνισμό Ιστορίας Γυμνασίων επιτυγχάνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο διαγωνισμός, ο οποίος είχε τη μορφή ερωταποκρίσεων (Quiz) μέσω της εφαρμογής Kahoot, διεξήχθη, αρχικά, σε επαρχιακό και, έπειτα, σε παγκύπριο επίπεδο.

Οι μαθητές/τριες διαγωνίζονταν τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Το Γυμνάσιο Γεροσκήπου εκπροσωπήθηκε στον διαγωνισμό από τρεις (3) τριμελείς ομάδες υπό τη γενική εποπτεία του Φιλολόγου κ. Βασίλειου Βασιλείου:

  • Α΄ Τάξη: Αναστασιάδης Ανδρέας (Α΄5), Γιουκκάς Παύλος (Α΄6), Ελ Ράη Παύλος (Α΄4)
  • Β΄ Τάξη: Νεοφύτου Κύπρος (Β΄3), Ξενοφώντος Νίκος (Β΄4), Σουραϊλίδου Μαρία (Β΄5)
  • Γ΄ Τάξη: Δημητρίου Άντρη (Γ΄6), Καμπούρης Νικόλας (Γ΄1), Λουκά Λουκάς (Γ΄3)

Σε ατομικό επίπεδο, ο μαθητής του τμήματος Α΄5 Αναστασιάδης Ανδρέας κατέλαβε την 1η θέση στον Επαρχιακό Διαγωνισμό της Πάφου και, κατ’ επέκταση, προκρίθηκε στον Τελικό Διαγωνισμό, όπου κατέκτησε το 2ο Παγκύπριο Βραβείο. Ο Τελικός Διαγωνισμός διεξήχθη την Κυριακή 06 Ιουνίου 2021 στο Λύκειο Βεργίνας στη Λάρνακα. Η απονομή των βραβείων έγινε από τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Κυπριανό Λούη.

Παράλληλα, σε ατομικό επίπεδο ο μαθητής του τμήματος Γ΄3 Λουκά Λουκάς κατέλαβε την 3η θέση στον Επαρχιακό Διαγωνισμό της Πάφου.

Σε ομαδικό επίπεδο, τόσο η  Ομάδα της Α΄ Τάξης όσο και η Ομάδα της Γ΄ Τάξης κατέκτησαν τη 2η θέση στον Επαρχιακό Διαγωνισμό της Πάφου.

Με τη συμμετοχή τους στον Α΄ Παγκύπριο Διαγωνισμό Ιστορίας Γυμνασίων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις ιστορικές τους γνώσεις και συνάμα να καλλιεργήσουν την κριτική τους ικανότητα συνδυάζοντας τη μάθηση με την ψυχαγωγία!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










922