Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου στο Πράσινο Σημείο Κολώνης


Την Τετάρτη, 09/06/2021, μαθητές του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου επισκέφθηκαν το Πράσινο Σημείο Κολώνης. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε σειρά περιβαλλοντικών δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS με θέμα «“LA PLANETE EST NOTRE PREOCCUPATION ACTUELLE” («Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ EΥΘΥΝΗ»)» στο οποίο συμμετέχουν μαθητές του σχολείου μας.

Εκεί τους υποδέχθηκαν η κ. Άννα Τσέλεπου, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «ΑΚΤΗ», η κ. Έλενα Δανιήλ, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Cans for Kids» ο κ. Μάριος Νικήτα, εκπρόσωπος του Δήμου Γεροσκήπου, ενώ το παρών του έδωσε και ο Δήμαρχος Γεροσκήπου κ. Μιχάλης Παυλίδης.

Αφού οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο απόθεσης των οικιακών αποβλήτων, η κ. Δανιήλ ενημέρωσε τα παιδιά για το έργο της ΜΚΟ «Cans for Kids» η οποία έχει ως στόχο να προωθήσει την περιβαλλοντική συνείδηση στην Κύπρο μαζεύοντας και ανακυκλώνοντας τενεκεδάκια αλουμινίου χρησιμοποιώντας τα έσοδα για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τους θαλάμους των κυπριακών νοσοκομείων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ. Δανιήλ: «Για κάποιους ανθρώπους τα τενεκεδάκια αυτά αποτελούν σκουπίδια ενώ για άλλους αποτελούν νέα υλικά και ελπίδα για το μέλλον».

Γεμάτοι λοιπόν ενθουσιασμό, οι μαθητές μας ανέλαβαν δράση! Χωρίς δισταγμό άρχισαν να συλλέγουν τα τενεκεδάκια που βρίσκονταν σε ειδικό κάδο και να τα τοποθετούν σε σακούλια τα οποία θα μεταφέρονταν για ανακύκλωση στον τελικό προορισμό τους. Έτσι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν ενεργά στον τρόπο συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, να αντιληφθούν την τεράστια σημασία της ανακύκλωσης στη ζωή μας αλλά και να συμβάλουν στο έργο της ΜΚΟ «Cans for Kids» για αγορά εξοπλισμού της παιδικής πτέρυγας του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Γεμάτοι νέες γνώσεις και εμπειρίες οι μαθητές πήραν τον δρόμο της επιστροφής, αφού πρώτα ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «ΑΚΤΗ» αλλά και με τον Δήμο Γεροσκήπου για περισσότερες περιβαλλοντικές δραστηριότητες!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










687