Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας. Μένω σπίτι, μένω ενεργός. Εν μέσω πανδημίας, δημιουργώ


Η φετινή σχολική χρονιά δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της, κάτω από ιδιάζουσες συνθήκες, που δεν άφησαν ανεπηρέαστο κανέναν από εμάς. Η Διεύθυνση του Περιφερειακού Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, θέλοντας να συγχαρεί τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις καθηγητές/τριες που έστω και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν να μείνουν ενεργοί και δημιουργικοί και κατάφεραν να διακριθούν σε αρκετούς τομείς, τους  τίμησε σε μία σεμνή τελετή. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο την τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς, προβλήθηκαν οι διακρίσεις των μαθητών και δόθηκε σε αυτούς η ευκαιρία να παρουσιάσουν συνοπτικά το θέμα των εργασιών τους ή αποσπάσματά τους.

Διακρίσεις μαθητών/τριών:

I. Ακαδημαϊκός τομέας

Στον 7ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες» που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, οι μαθητές μας έλαβαν τις εξής διακρίσεις:

  • Πρώτο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία project με την εργασία «Το Δεν ξεχνώ ξεχάστηκε;» των μαθητών του Γ4 Αντωνίου Σόνιας, Καρροτσάκη Κυριάκου, Κλεάνθους Χρίστιας, Πέτρου Βασιλικής και Χαραλάμπους Θέκλας.
  • Πρώτο πανελλήνιο βραβείο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την εργασία «Οπλισμός και ενδυμασία των Ελλήνων και Κυπρίων στον αγώνα του 1821» του μαθητή Λάζαρου Μιντίκκη του Γ6.

Στον διαγωνισμό «Μαθητές και μαθήτριες στην έρευνα -  ΜΕΡΑ 2019 –2020» (περσινή συμμετοχή, η διάκριση της οποίας έγινε τη φετινή σχολική χρονιά 2020 - 2021) οι μαθητές μας εξασφάλισαν:

  • Πρώτο Παγκύπριο Βραβείο  στην κατηγορία Γυμνασίων με την εργασία των:  Παναγιώτου Αντρέα, Χριστοδούλου Αντρέα, Ιοδράνοβα Πλαμένας Γ΄1, Θεμιστοκλέους Μαργαρίτας Γ΄5,  Χαραλάμπους Νάσιας , Στυλιανού Μαρίας, Στυλιανού Χριστίνας Γ6 .

Στον διαγωνισμό «Οι 17 στόχοι της αειφόρου ανάπτυξης» κέρδισαν:

  • Πρώτο Παγκύπριο Βραβείο για την εργασία της Κωνσταντίνου Ανδριανής  και Παχίτη Στυλιανής B΄5.
  • Έπαινο  για την εργασία της Γέρου Αντριάνα και Γκιτέρσου Κωνσταντίνας Α΄1 .

Στον διαγωνισμό HACKATHON "Digital Project Marathon for the Sustainable Development"εξασφάλισαν:

  • ΠρώτοΒραβείο για την εργασία των Ανδρέου Σοφίας  Γ΄5, Εγγλέζου Μιχάλης  Γ΄6 και των παιδιών από την Ιταλία Schoedt Lucas, Moda Fillipo, Barzaghi Federico και Colombo Giovanni.

Στον Α΄Παγκύπριο Διαγωνισμό Ιστορίας διακρίθηκαν στους επαρχιακούς  Λευκωσίας που διεξήχθησαν στο Λύκειο Λατσιών, εξασφάλισαν:

Ατομικές διακρίσεις:

Τρίτη θέση: Φωτιάδης Παναγιώτης, Β΄4

Τρίτη θέση:Αρχόντους Ειρήνη, Α΄3

Ομαδικές διακρίσεις:

Δεύτερη θέση: Ομάδα Γ΄ Γυμνασίου: Εγγλέζος Μιχάλης, Ηρακλέους Αγγελική και Μιχαηλίδου Μαρία, Γ΄6 .

Δεύτερη θέση: Ομάδα Α΄ Γυμνασίου: Συμεού Κωνσταντίνος Α΄1, Αρχόντους Ειρήνη Α΄3 και Γαβριήλ Σωτηριάνα, Α΄6

Στον Διαγωνισμό του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας “200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821: Αναδιφώ το παρελθόν, ενατενίζω το μέλλον” διακρίθηκαν με:

Τρίτο Παγκύπριο Βραβείο στα Γυμνάσια - κατηγορία Ποίηση - για την εργασία της Νικολακοπούλου Χριστίνας, Γ1.

II. Καλλιτεχνικός τομέας

Στον ΙΔ΄ Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, έλαβαν:

Τιμητική Διάκριση, για την εργασία της μαθήτριας Ανδρέου Μαρίας, Γ1.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










871