Λύκειο Α΄ Αρχ. Μακαρίου Γ΄ Πάφου: Βράβευση στον διαγωνισμό προώθησης Αντιρατσιστικής Πολιτικής


Στο πλαίσιο πρόληψης της βίας και της νεανικής παραβατικότητας στο σχολείο και προαγωγής της ενεργού πολιτότητας

Το Λύκειο Α΄ Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Πάφου έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με θέμα «Βράβευση Δράσεων προώθησης Αντιρατσιστικής Πολιτικής του ΥΠΠΑΝ στο πλαίσιο πρόληψης της βίας και της νεανικής παραβατικότητας στο σχολείο και προαγωγή της ενεργού πολιτότητας» με μουσική σύνθεση τραγουδιού και δημιουργία βιντεοκλιπ. Βραβεύτηκε με χρηματικό ποσό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για πρωτοβουλίες και δράσεις που σχετίζονται με την πρόληψη της βίας στο σχολείο, της νεανικής παραβατικότητας και προαγωγής της ενεργού πολιτότητας.

Οι μαθητές/τριες μέσα από τους απλούς στίχους του τραγουδιού και του βιντεοκλιπ που δημιούργησαν καταδικάζουν την ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας και ρατσισμού ενώ παράλληλα σκορπούν μηνύματα αγάπης, ενότητας, ισότητας και αποδοχής του διαφορετικού. Κυρίαρχο στοιχείο της όλης δημιουργίας είναι η αισιοδοξία και η ελπίδα ότι μαζί, τα νέα παιδιά, μπορούν να αλλάξουν το μέλλον αυτού του κόσμου.

Νιώθοντας μεγάλη χαρά και ικανοποίηση εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που εργάστηκαν με ζήλο, επιμέλεια και ενθουσιασμό  για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα, καθώς επίσης και στους καθηγητές τους κ. Ελένη Δημητρίου και κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο για τη διαρκή καθοδήγηση και στήριξη των μαθητών/τριων κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Παρακολουθήστε το βιντεοκλιπ πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:   https://youtu.be/R-3BEt2LqPU  

 

Εκ μέρους της Διεύθυνσης και του καθηγητικού συλλόγου

Αναστασία Οικονομίδου Κουμή

(Υπεύθυνη Β.Δ Επιτροπής Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της Ενδοσχολικής Βίας)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










737