Διακρίσεις Περ. Γυμνασίου Βεργίνας, στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας


Σε λίγες μέρες πλησιάζει το τέλος μιας δύσκολης σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές της Α’ και Β΄ τάξης του Περιφερειακού Γυμνασίου Βεργίνα Λάρνακας εχουν διακριθεί συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες και προγράμματα στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας. 

  • ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ με θέμα «Γεωγραφική μελέτη για το χωριό Κιβισίλι της επαρχίας Λάρνακας»
  • ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην επιστήμη της Μετεωρολογίας  με θέμα «Κλιματική κρίση- Ερευνα για τεκμηρίωση, αίτια, συνέπειες , απόψεις πολιτών και τρόπους αντιμετώπισης της».

Δυστυχώς όμως λόγω της πανδημίας με τον Covid-19, δεν κατέστη δυνατό να γίνουν εκδηλώσεις τελετών βράβευσης, οπως γινόταν κάθε χρόνο, υπο την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας. Τα βραβεία (τιμητικά διπλώματα) και χρηματικά ποσά, στάλθηκαν στα σχολεία και δόθηκαν στους μαθητές χωρις τελετή.

 Για την εφαρμογή των στόχων της σχολικής χρονιάς 2020-2021 οι μαθητές έκαναν τις πιο κάτω δραστηριότητες:

  • Α)Διαχρονικός στόχος: «Δεν ξεχνώ, αγωνίζομαι και διεκδικώ».  Οι μαθητές δημιούργησαν πρωτότυπες εργασίες για τα κατεχόμενα χωριά της Αμμοχώστου. Απο την 01/02/2021 μέχρι και σήμερα υπάρχει αναρτημένο πανό απο τον Δήμο Λάρνακας στον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων με θέμα «Μαθαίνοντας για την Αμμόχωστο.»
  • Β)Συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα RePAST με θέμα: «Λευκωσία- η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα.» Η εικονική ξενάγηση έγινε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας MICROSOFT TEAMS και σκοπός ήταν, οι μαθητές να περιηγηθούν σε ΔΕΚΑ (10) σταθμούς της κατεχόμενης Λευκωσίας με την χρήση 3D street view map.
  • Στόχος σχολικής χρονιάς: «200 χρόνια παλιγγενεσίας»:  οι μαθητές δημιούργησαν γεωγραφική μελέτη για το πώς επιβίωσαν οι κλέφτες και αρματολοί κατα την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Τα κυριότερα ευρήματα αποτυπώθηκαν σε τιμητική πλακέτα η οποία δόθηκε στον Υπουργό Παιδείας και  διευθυντή του σχολείου μας.
  • Εφαρμογή στρατηγικής « Απο το αγρόκτημα στο πιάτο».  Οι μαθητές μέσω του MICROSOFT TEAMS εφάρμοσαν διαδικτυακά μαθήματα για την κλιματική κρίση και την παγκόσμια πείνα που πλήττουν τον πλανήτη μας τα τελευταία χρόνια.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός γεωγραφίας,  Φωτεινή Φωτίου, ολων των πιο πάνω δράσεων, εκφράζει τα συγχαρητήρια σε όλους του εμπλεκόμενους μαθητές. Σκοπός είναι να αναπτύξουν οι μαθητές γεωγραφικές και ψηφιακές δεξιότητες αλλά παράλληλα και περιβαλλοντική συνείδηση. Ας ελπίσουμε οτι η πανδημία θα ξεπεραστεί με την νεα σχολική χρονιά. Πάντα θα θυμόμαστε την τρέχουσα σχολική χρονιά με την τόση ταλαιπωρία και τις τηλεδιασκέψεις αφου κάποιοι επιτελούσαμε το καθήκον μας για δώδεκα εβδομάδες ως προσωπικό ασφαλείας στα σχολεία.

Καλο καλοκαίρι σε όλους,

Φωτεινή Φωτίου (Γεωγράφος)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










716