«Το χαμόγελο φαίνεται και από τα μάτια» από το Περ. Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου-Νήσου


Εμπνευσμένο από την τηλεκπαίδευση και με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού και τους συνακόλουθους περιορισμούς, το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου-Νήσου προχώρησε στην έκδοση εικονογραφημένης ιστορίας με τίτλο: «Το χαμόγελο φαίνεται και από τα μάτια» σε συνεργασία με τον Εκδοτικό οίκο «Εν Τύποις».

Η σύλληψη της ιδέας ξεκίνησε από την καθηγήτρια Εικαστικών Τεχνών, Κάτια Σαββίδου την οποία υλοποίησε μαζί με την Έρικα Δημητρίου, καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας. Για την εικονογράφηση εργάστηκε η μαθήτρια, Μαγδαλένα Βασιλείου. Την όλη προσπάθεια πλαισίωσε συγγραφική και εικαστική ομάδα παιδιών και από τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Το βιβλίο περιλαμβάνει ποικίλα ανθρωπιστικά μηνύματα τονίζοντας τη σημασία του να σκέφτεται κανείς το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ. Αφήνει τον αναγνώστη ν’ αντιληφθεί ότι η ευτυχία βρίσκεται παντού γύρω μας, ακόμα και στις πιο μικρές χαρές τις ζωής, τις οποίες πολλοί μέχρι πρότινος, προσπερνούσαν θεωρώντας τις ασήμαντες. Στόχος επίσης του βιβλίου είναι η ανάδειξη της ορθής χρήσης του διαδικτύου καθώς και η αξιοποίηση των αναρίθμητων δυνατοτήτων και πληροφοριών που αυτό προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο κυκλοφορεί στον κώδικα Braille και σε μεγαλογράμματη εκτύπωση για άτομα με οπτική αναπηρία, ενώ μελλοντικά θα μεταφραστεί στην αγγλική γλώσσα.

Τέλος σημειώνεται ότι το βιβλίο έχει αφιερωθεί στους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής των δημόσιων και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων  καθώς και σε όλους αυτούς που έφυγαν από κοντά μας λόγω της πανδημίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Ιάσονας είναι μαθητής Γυμνασίου. Εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά ξαφνικά μπήκαν στη ζωή του οι πρωτόγνωρες αλλαγές που έφερε με την εμφάνισή της η πανδημία του κορωνοϊού. Μέρες καραντίνας με τα σχολεία κλειστά και την τηλεκπαίδευση να γίνεται, μεταξύ άλλων, η νέα του ρουτίνα. Ο Ιάσονας, παιδί με ταλέντο στη ζωγραφική, αναζητά διέξοδο από τους περιορισμούς. Για να ξεφύγει, μπαίνει σε ενδιαφέρουσες περιπέτειες. Θα καταφέρει άραγε να βρει τρόπους που θα τον οδηγήσουν στη μαγεία μιας «έναστρης νύχτας» και στο φως μιας λαμπερής μέρας; Θα μπορέσει επιτέλους να δει το χαμόγελο και στα χείλη των ανθρώπων;

Διάθεση βιβλίου: Από τις εκδόσεις «Εν Τύποις» και όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία προς 12.60€.

Συντελεστές Συγγραφικής Ομάδας:

Αγάθια Νικολάου Α1

Αθανάσιος Θεοφίλου Β4

Ανδρεανή Χατζηλουκά Β4

Στυλιανή Δράκου Β4

Αλεξάνδρα Ηρακλέους Β5

Βίκη Ντάργουιτς Β5

Ελένη-Ευαγγελία Ρούσου Β5

Σοφία Κόρτα Β5

Κωνσταντίνος Χαραλάμπους Γ3

 

 

Συντελεστές Εικαστικής Ομάδας:

Βίκα Χολοσπίν Β3

Ανθή Σαζεϊδη Γ1

Λευκή Μιχαήλ Γ1

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










612