Το Γυμνάσιο Γεροσκήπου στο πλευρό των παιδιών του Ιδρύματος «Κιβωτός»


Μέσα στο ζοφερό κλίμα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου έδωσαν χαρά στα παιδιά του Ιδρύματος «Κιβωτός» Πάφου.

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας» μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Τάξης κατασκεύασαν αυτοκινητάκια τα οποία δώρισαν σε παιδιά του Ιδρύματος «Κιβωτός. Τα αυτοκινητάκια ήταν εξοπλισμένα με ειδικό σχοινάκι το οποίο διευκολύνει τη χρήση τους από παιδιά με ειδικές ανάγκες που βρίσκονται σε τροχοκάθισμα. Τα παιδιά του Ιδρύματος «Κιβωτός» υποδέχθηκαν τα δώρα τους με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ως εκ τούτου, επιτεύχθηκε ο διττός στόχος που είχε τεθεί: αφενός μεν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σε θέματα διαφορετικότητας σε συνδυασμό με την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, αφετέρου δε η συναισθηματική υποστήριξη των παιδιών με αναπηρίες σε μία εποχή πάρα πολύ δύσκολη από πολλές πλευρές.

Μέσα από ανάλογες δράσεις, λοιπόν, είναι που αναδεικνύεται ο ανθρωπιστικός ρόλος του σχολείου, ενός σχολείου που είναι ανοικτό στην κοινωνία και, παράλληλα, συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη του ατόμου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










435