ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ: Ευχαριστίες στην Επ. Παιδείας για τη διαμεσολάβηση της προς τον ΠτΔ


Με ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ αναφέρει:

 «Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής η οποία αφορούσε το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών υπό το οποίο απασχολούνται οι εκπαιδευτικοί των ΑΒΠ του ΥΠΠΑΝ από το 2013. Στη συνεδρία παρέστησαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στα εν λόγω προγράμματα , οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ που αντιπροσωπεύουν τους εργαζόμενους στα ΑΒΠ, όπως επίσης και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ οι οποίες στηρίζουν τον αγώνα για κατάργηση του παράνομου καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών. Ως ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής για την συζήτηση του θέματος υπό τη μορφή του κατεπείγοντος όπως επίσης και για τη διαμεσολάβηση της προς τον Προέδρο της Δημοκρατίας για την επίλυση του προβλήματος.

 Για ακόμη μια χρονιά οι εργαζόμενοι στα απογευματινά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ εξαναγκάζονται να υπογράψουν συμβάσεις σύγχρονης δουλείας για να  μπορέσουν να επιβιώσουν, εφόσον το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών τους στερεί το κάθε εργασιακό δικαίωμα. Η ανάγκη των εκπαιδευτικών για εργασία τυγχάνει εκμετάλλευσης από το ΥΠΠΑΝ το οποίο δε δείχνει καμία πρόθεση ευαισθητοποίησης ως προς το θέμα ακόμη και μετά από την επ’ αορίστου απεργία των εκπαιδευτικών, διαιωνίζοντας έτσι την κατάσταση.

Ευελπιστούμε σε άμεση αποκατάσταση του εργασιακού μας καθεστώτος όπως και της εφαρμογής της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου η οποία δικαιώνει τον πολύχρονο αγώνα μας».




Comments (2)

  1. Μαρια Ιωάννου:
    Jul 15, 2021 at 10:36 AM

    συχγαρητήρια στο Σύνδεσμο για την πολύχρονη προσπάθεια του. Η αγορά υπηρεσιών
    επιβλήθηκε από αυτή την κυβέρνηση και πρέπει αυτή η κυβέρνηση να βάλει και τέλος.

  2. Χριστος Αντρεου:
    Jul 18, 2021 at 01:34 AM

    Αυτος ο εξευτελισμος πρεπει να παψει


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










826