Διακρίσεις Γυμνασίου Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους


Το Γυμνάνιο Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους ανακοινώνει τις πιο κάτω διακρίσεις σε διαγωνισμούς
1. Στον επαρχιακό διαγωνισμό Ιστορίας για το Γυμνάσιο διακρίθηκαν οι πιο κάτω μαθητές του:

(α) Ατομικός Διαγωνισμός

Πογιατζής Νικόλας – τμήμα Α2 – 2η θέση για την Α΄ τάξη

Γενακρίτης Χρίστος- τμήμα Β4   -  3η θέση για τη Β΄ τάξη

(β) Ομαδικός Διαγωνισμός

Α΄ τάξη  -  3η θέση

Πογιατζής Νικόλας Α2 – Ιωάννου Σοφία Α6 -  Μεμτσούδης Τριαντάφυλλος  Α6

Γ΄  τάξη  -  2η θέση

Μιχαηλίδης Σπυρίδωνας  Γ5 -  Κοκόσης Νικόλας  Γ6 - Μπαμπινιώτης Μιχαήλ Άγγελος  Γ6

2. Στον 25ο Διαγωνισμό Έκθεσης Ιδεών με θέμα: « Η συμβολή του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19» για Μαθητές Γυμνασίου 2020-2021, τον οποίο διοργάνωσε το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας , ο μαθητής Χρίστος Παφίτης του τμήματος Γ4 πήρε έπαινο. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού (1η  – 8 Δεκεμβρίου 2020). ΄

3. Στον Διαγωνισμό Αγγλικών KANGOUROU ENGLISH LINGUISTICS 2021, οι μαθητές  Νικήτας Δημητρόβ του τμήματος Γ1 και Ελευθέριος Ραδακρισνάν του τμήματος Γ3 πήραν Χάλκινο Μετάλλιο στο επίπεδο 9 (LEVEL 9).

 Στον Διαγωνισμό Μαθηματικών KANGOUROU MATHEMATICS COMPETITION 2021, ο μαθητής Νικήτας Δημητρόβ του τμήματος Γ1 πήρε Αργυρό Μετάλλιο στο επίπεδο 9 (LEVEL 9).

5. Στον lV Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο μαθητής Σπυρίδων Μιχαηλίδης του τμήματος Γ5, πήρε το Γ΄ Βραβείο στην κατηγορία «Έκθεση Ιδεών» με θέμα «Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, ο μάρτυρας της πίστης και της πατρίδας».

6. Στο πλαίσιο του Ραδιοφωνικού Διαγωνισμού «Καν΄το ν΄ακουστεί», η Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από 32 κριτές (Δημοσιογράφοι, Καλλιτέχνες, Στιχουργοί, Εκπαιδευτικοί, Μουσικοί, Σκηνοθέτες, Ραδιοφωνικοί Παραγωγοί από Ελλάδα και Κύπρο), κατέταξε τη συμμετοχή της μαθήτριας Αντριάνας Παπαφιλίππου του Α6 με τίτλο «Δώστε απλόχερα αγάπη! Αγαπώ Μάριο!» στην 6η θέση, στην κατηγορία των Γυμνασίων σε Ελλάδα και Κύπρο. H συμμετοχή αυτή πήρε τη 2η θέση στην ψηφοφορία του κοινού. Η συμμετοχή της μαθήτριας Χριστιάνας Πούλλου του Α3 με τίτλο «Για ένα καλύτερο αύριο» κατέλαβε την 11η θέση στην ψηφοφορία του κοινού, στην ίδια κατηγορία.

7. Στον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ KANGOUROU 2021, η μαθήτρια Σοφία Δημόθυρα του τμήματος Α1 πήρε Χάλκινο Μετάλλιο στο επίπεδο 7 (LEVEL 7).

8.  Στον 11ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Πληροφορικής & Υπολογιστικής Σκέψης BEBRAS για Μαθητές Γυμνασίου 2020-2021, στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, δύο μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους διακρίθηκαν: ο μαθητής Κωνσταντίνος Κάπελος του Γ5 κατέκτησε την 1η θέση και ο μαθητής Νικήτας Δημητρόβ του Γ1 τη 2η θέση.

9. Η μαθήτρια του Γυμνασίου Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους, Γιαννή Ελένη, του τμήματος Γ1, έλαβε το Β΄ Βραβείο στον Διαγωνισμό Αφίσας, Σκίτσου και Εικονογραφημένης Ιστορίας – Κόμικς, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, με γενικό θέμα: «200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία», που προκήρυξε το ΥΠΠΑΝ. Το ιστορικό γεγονός που αποτέλεσε την έμπνευση για την εικονογραφημένη ιστορία της μαθήτριας ήταν η Μάχη των Δερβενακίων, γνωστή και ως Σφαγή του Δράμαλη, η οποία ήταν μία από τις πιο σημαντικές μάχες που πραγματοποιήθηκαν κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με νικηφόρα έκβαση για τους Έλληνες.

10. Στον επαρχιακό διαγωνισμό Μαθηματικών, τον οποίο διοργάνωσε η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥ.Μ.Ε.), για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου διακρίθηκαν με έπαινο οι μαθητές του Γυμνασίου Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους Μιχαηλίδης Σπυρίδων και Παπαντωνίου Αντώνης του τμήματος Γ5.

11 Μέσα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον: Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία» για τη σχολική χρονιά 2020-2021, προκηρύχθηκε Διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου ‘Εγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους, στην κατηγορία «Άρθρα». Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν στον διαγωνισμό με άρθρο με  θέμα: «The Ecological Footprint of the residents of Nicosia»  (Τα οικολογικά αποτυπώματα των κατοίκων της Λευκωσίας ) και διακρίθηκαν με το 1ο Βραβείο.

Βραβευθέντες μαθητές/μαθήτριες:

Αρμονία Γεωργία Κατσαντώνη του τμήματος Α1

Μάριος Μιχαήλ Λουκάς του τμήματος Β3

Άννινος Βιολάρης  του τμήματος Β6

12 Στη 12η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας IJSO 2021 για μαθητές  της Γ΄ Γυμνασίου διακρίθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους Νικήτας Δημητρόβ του Γ1 και Μιχαηλίδης Σπυρίδων του Γ5 με Χάλκινο Μετάλλιο.

13. Στην 7η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Βιολογίας ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ 2021 για μαθητές  της Α΄ Γυμνασίου διακρίθηκαν οι πιο κάτω μαθητές και μαθήτριες του σχολείου:

Καμπούρης Πέτρος  τμήμα Α5                   Χρυσό Μετάλλιο  

Δημόθυρα Σοφία τμήμα Α1                        Χρυσό Μετάλλιο

Πετκόβσκι Άρτεμις  τμήμα Α5                    Αργυρό Μετάλλιο

Πετκόβσκι Εβελίνα  τμήμα Α5                    Αργυρό Μετάλλιο

Πογιατζής Νίκολας  τμήμα Α2                    Αργυρό Μετάλλιο

Μεμτσούδης Τριαντάφυλλος  τμήμα Α6     Αργυρό Μετάλλιο

Παπαντωνίου Έκτορας  τμήμα Α2               Έπαινο

Καουρτίσιη Ζέτα τμήμα Α5                         Έπαινο 

14. Στον Παγκύπριο Διαγωνισμό συγγραφής δημοσιογραφικού άρθρου φιλοσοφικού προβληματισμού και έκφρασης ιδεών με θέμα: «τα Μαθηματικά στις Οικονομικές επιστήμες», τον οποίο διοργάνωσε η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, διακρίθηκε με έπαινο η μαθήτρια του τμήματος Β1 Ψυχογιού Σοφία.

15. Στο πλαίσιο του Ε' Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού Γυμνασίων για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα με θέμα «Γέλως, δύναμις αγαθή», η μαθήτριά Ελευθερία Παπαδοπούλου του τμήματος Α1 απέσπασε το Β' Βραβείο στην κατηγορία Κωμικογράφημα. Ο τίτλος της εργασίας της ήταν «Η Συνάντηση» (The Meeting) και στηριζόταν στο έργο του Πλούταρχου «Αλέξανδρος» (13.1-14.9). Ως θέμα της εργασίας ήταν η συνάντηση του βασιλιά Αλέξανδρου της Μακεδονίας με τον φιλόσοφο Διογένη.

16 Το Γυμνάσιο Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους σε σύμπραξη με το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας συμμετείχε στον 7ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό/πρόγραμμα: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», με τη δημιουργία εφημερίδας, αφιερωμένης στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία. Η Εφημερίδα φέρει τον τίτλο «Μάχου Υπερ Πίστεως και Πατρίδος», που είναι και ο τίτλος της επαναστατικής προκήρυξης, την οποία κυκλοφόρησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας, στις 24 Φεβρουαρίου 1821 και που σηματοδότησε την έναρξη της Επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες. Υπεύθυνες Καθηγήτριες της συμμετοχής ήταν η Φιλόλογος Χρύσα Σολδάτου από το Γυμνάσιο Έγκωμης και η Φιλόλογος Χριστίνα Οικονομίδου από το Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας. Η εφημερίδα βραβεύτηκε με 1οΠανελλήνιο Βραβείο.

Οι μαθητές/μαθήτριες του Γυμνασίου Έγκωμης που συμμετείχαν στη δημιουργία της Εφημερίδας:

Αθηνά Ιωάννου, Α3

Ζωή Τρύφωνος, Α4

Σωτήρης Πρωτοπαπάς, Α4

Δήμητρα Μεμτσούδη, Β6

Δήμητρα Γεννάρη, Β6

Άννινος Βιολάρη, Β6

Ελένη Καρμιώτη, Β6

Μάριος Θωμά, Β6

Μαρίλια Σιαμπουλλή, Β6

Φίλιππος Κοκκινόφτας, Β6

Ελένη Γιαννή, Γ1

Ηλέκτρα Φαρμακά Τρίας, Γ2

Χρίστος Γεωργίου, Γ6

Η Διεύθυνση του σχολείου συγχαίρει τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και τους καθηγητές τους για την προσπάθεια και τον κόπο που κατέβαλαν κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες καθώς και για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της προσπάθειάς τους. Μέσα από τη δράση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου αποδεικνύεται ότι το πνεύμα του ανθρώπου βρίσκει πάντα τον τρόπο να  δημιουργεί και να επιβιώνει, ακόμα και όταν η ζωή εγκλωβίζεται στα λιμνάζοντα ύδατα του περιορισμού και της απομόνωσης. Αυτή η αισιόδοξη σκέψη διατηρεί την ελπίδα ζωντανή στην ψυχή μας. 

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


685