Gold Award για το Γυμνάσιο Ύψωνα στα Cyprus Education Leaders Awards 2021


Σπουδαία διάκριση πέτυχε το Γυμνάσιο Ύψωνα ξεχωρίζοντας στα Cyprus Education Leaders Awards 2021. Στον θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις καινοτόμες πρακτικές, το γυμνάσιο βραβεύτηκε με Gold Award στον τομέα  της έρευνας.

Όραμα της διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Ύψωνα είναι η δημιουργία ενός αποτελεσματικού σχολείου για όλα τα παιδιά που πέρα από την βελτίωση της ακαδημαϊκής τους επίδοσης, θα μεριμνά για την συναισθηματική και ψυχοκινητική τους πρόοδο σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και αλληλοκατανόησης. Το σχολείο, σε μια προσπάθεια του να παρέχει ισότιμες ευκαιρίες μόρφωσης σε μια ιδιαίτερη ομάδα μαθητών, των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, διεξήγαγε έρευνα προκειμένου να διερευνήσει τις ανάγκες τους αλλά και την στάση των συμμαθητών τους απέναντι τους.

Παράλληλα επιχειρήθηκε η ανάδειξη των προκλήσεων και των δυσκολιών των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στους συγκεκριμένους μαθητές. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της έρευνας, η διευθυντική ομάδα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς προχώρησε σε δράσεις προκειμένου να αναπτύξει τις δεξιότητες τους σε όλα τα επίπεδα μέσα στα επιτρεπόμενα υγειονομικά πλαίσια.

Την ευθύνη της έρευνας είχε η καθηγήτρια Μαθηματικών, Αιμιλία Σταύρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1078